Díjhalmozó Győri Balett

Fotó: Ficsór Dávid
Ficsór Dávid
2022.05.11. 15:40

Díjeső a Győri Balett háza táján. A Tánc Világnapja alkalmából minden évben megválasztják az adott évad legkiemelkedőbb művészeit a szakemberek.

Hirdetés

Ahogy arról már korábban beszámoltunk, Matuza Adrienn, a Győri Balett magántáncosa kapta idén „Az évad legjobb női táncművésze” elismerést. Tette mindezt úgy, hogy egy embert próbáló időszakon ment keresztül, amiről a nagy nyilvánosság előtt a Győr+ Médiának beszélt először.

Tavaly egy rosszindulatú daganatot találtak a pajzsmirigyemen. Szerencsére Dr. Vasas Norbert mindenben segítetett, és sikerült műtéti úton gyorsan megoldani a problémát. Azóta folyamatosan megfigyelés alatt állok, úgy tűnik eddig minden rendben. Nem volt egyszerű megélni ezt az egészet, sok minden átfutott az agyamon. A kislányom már három és fél éves, Ő a legnagyobb dolog az életemben! Nagyon nehéz volt számomra azt a kórházban töltött időszakot úgy átélni, hogy Ő otthon van, és nem tudja, mi történik velem. Szerencsére ezt is átvészeltük! Most pedig nagyon boldog vagyok és mindenkinek hálás, hogy ezek után, ebben az évadban megkaphattam ezt a díjat! Szeretném megköszönni az alkotóknak, a koreográfusoknak, az egész társulatnak, valamint a táncpartnereimnek, hogy mellettem álltak és hittek bennem.”

A Mimi című sikerdarabban Daichi Uematsu volt Matuza Adrienn partnere, aki „Az évad legjobb férfi táncművésze” díját vehette át a gálán. A japán táncos már 12 éve a Győri Balett tagja, azt mondta, régóta dédelgetett álma vált ezzel az elismeréssel valóra. „Sokáig vártam arra, hogy ezt a díjat megkaphassam, szerintem pont jókor jött. Hálás vagyok mindenkinek!”

Hálás a társulatnak és Velekei Lászlónak is Lukács András. A Győri Balett művészeti vezetője volt a harmadik győri díjazott a Tánc Világnapján. Az évad legjobb alkotójának választott szakember már második éve dolgozik az együttesnél, és elmondása szerint működik a kémia közte és a táncosok közt. „Természetesen nagyon-nagyon jól esik, hogy a Magyar Táncművészek Szövetsége rám gondolt a díj odaítélésekor. Azt gondolom, hogy ez a díj ugyanúgy a társulatot is illeti, mint ahogy esetleg engem, hiszen ez egy abszolút közös munka. A táncosok nagyon sokat dolgoztak, sokat tettek, ezért én rendkívül hálás vagyok nekik. Ez a díj a közös munkánk gyümölcse!”

Díjeső volt tehát a Győri Balett háza táján. A társulatnak rendkívül feszes a programja a júniusi Táncfesztivál előtt. Velekei László balett igazgató elmondta, a következő évadra majdnem 70 előadással készülnek, ami tele lesz meglepetésekkel. 

TV-s szerkesztő: Ficsór Dávid

Hirdetés