Díjazták a legszebb standokat a vásárcsarnokban

Földvári Gabriella Fotó: Marcali Gábor
2023.10.03. 08:51

Nemrég rendezték a győri vásárcsarnokban a nyitott piacok napját, ahol kihirdették az év legszebb piaci standja országos verseny helyi fordulójának eredményét. Győrben mintegy háromezer vásárló adta le voksát a vásárcsarnokbeli kedvenc kereskedőjére.

A győri vásárcsarnokot üzemeltető Győr-Szol Zrt. csatlakozott ahhoz az országos kezdeményezéshez, melynek célja a piacozással együtt járó tudatos vásárlás és életérzés megismertetése és megszerettetése, főleg a fiatalok és családosok bevonzása a piacokra, vásárcsarnokokba, a helyi termelők, kereskedők megismertetése. Ennek az országos együttműködésnek a keretében rendezték a nyitott piacok napját és a hirdették meg az év legszebb standja versenyt.

Az év legszebb piaci standja országos verseny helyi fordulójának 1. helyezettje a Markó Zöldség-Gyümölcs standja, a 2. Kiss Józsefné Adrienn standja, a 3. pedig Orsi standja lett.

Markó Vendel azt mondja, számított a győzelemre, hiszen egyrészt neki van a legnagyobb standja, mintegy 80 négyzetméteren kínálja portékáit, másrészt mindennap friss áruval tölti fel az üzletét. „Az áru adja a stand, a pult szépségét, mi mindennap friss árut hozunk. A vevők szeretnek bennünket, nagyon sokan gratuláltak az első helyezésünkhöz. A csarnokban nekünk van a legbőségesebb árunk, arra törekszünk, hogy minél nagyobb legyen a választékunk” – hangsúlyozta a kereskedő. Ez biztosan így is van, hiszen csak paprikából legalább tízfélét lehet találni a standjánál. A környékbeli termelőktől is bőségesen van kínálata, amit lehet, Győr vonzáskörzetéből szerez be, de az ország különböző pontjain élő termelőkkel is jó kapcsolatot ápol, így a fővárosi nagybani piacon tudja, hogy kitől mit szerezzen be. „Ez a munka napi odafigyelést igényel, itt nem lehet elmenni egy hét szabadságra, mindent meg kell tennünk a vevők megelégedésére” – fogalmazott Markó Vendel.  

Kiss Józsefné Adrienn nagyon örült a helyezésnek. „Mi mindent elkövetünk annak érdekében, hogy szép legyen a standunk, friss legyen az árunk és hogy nagyon finomak legyenek a gyümölcseink, zöldségeink. Azt halljuk, hogy a vásárlóink elégedettek velünk” – mondta Adrienn.

A standnál szép őszi dekoráció is csábítja a vevőket. „Készítünk dekorációkat, és nemcsak azért, hogy szép, esztétikus legyen a portálunk, hanem azért is, hogy a gyerekek megismerjék a zöldséget, gyümölcsöt, most például a kukoricát. Azt tapasztaljuk, hogy nem nagyon ismerik ezeket a gyerekek.” Adrienn lánya őstermelő, így természetes, hogy tőle is van a kínálatban áru, és a nagybaniról is hoznak. Az almafélék Szabolcsból, a szőlő- és barackfajták a Balaton mellől érkeznek, sok minden pedig az alföldi termelőktől származik. „Megbízható termelőktől származik a készletünk, volt, akinél személyesen jártunk megnézni a birtokot, jó kapcsolatot tartunk és meg vagyunk elégedve velük” – mesélte Adrienn.

Szakács Zsoltnét a csarnokban mindenki csak Orsiként ismeri, a lelkes kereskedő nagyon örül a szavazásnak és köszöni a vásárlóknak, hogy rá voksoltak. „Az a célunk, az az üzletpolitikánk, hogy mindennap szép legyen a standunk, szép legyen az árunk, ne hibás terméket adjunk. Nálunk nincs trükközés, amit kiteszünk, az szép, egészséges áru, és legfőképp magyar termelőktől származik” – emelte ki Orsi. 

A termékeket az ország különböző tájairól szerzik be megbízható, ellenőrzött termelőktől. Természetesen a legfinomabb árut igyekeznek felkutatni, így például a paradicsom Kecskemétről, a barack pedig az Alföldről érkezik.

„Tanulmányutakra járunk, nemcsak itthon, hanem bármerre járunk a világban, a helyi piacra mindig elmegyünk, ahol inspirálódunk, tanulunk és az újdonságokat elhozzuk Győrbe – mondta Orsi.

Az első három helyezett részt vesz az év legszebb piaci standja országos versenyen, melynek részleteiről később számolunk be.

Kapcsolódó témák: #Győr-Szol Zrt. | #piac | #vásárcsarnok |