Hirdetés

Digitális Bölcsőde indult a Szülők Házában

Fotó: Szülők Háza
Győr+
2020.03.31. 17:42

A Szülők Háza családi bölcsődéket működtet a főváros és Érd mellett Győrben is. A vírusjárvány idején a megváltozott életünkben a digitális tér lehetőséget kínál, hogy akár bölcsődét is üzemeltessünk.

Hirdetés

Regős Judit vezető elmondta, azokkal a csecsemő- és kisgyermeknevelőkkel, szociális munkásokkal, pszichológusokkal, drámapedagógusokkal, óvodapedagógusokkal, akikkel a Szülők Háza közösségeket is működtetik, egy hét alatt állították össze a programot, hétfő reggeltől óránkénti új élő adással jelentkeznek. Akik érdeklődnek a kezdeményezésük iránt, azok a Facebookon a Szülők Háza Digitális Bölcsődét keresve csatlakozhatnak.

A Digi Bölcsi létrehozóinak célja, hogy az otthon maradt bölcsis korú gyermekek számára napközbeni programot adjanak, előre jól megszervezett napirenddel, zenés, mozgásos, kreatív programokkal és ismert emberek előadásaival.

A napközbeni felügyeletet segítve elfoglaltságot szeretnének nyújtani a családok részére, hogy az otthon töltött időt hasznos órákká alakítsák. Reggel 8-tól délután 5 óráig a Facebook-oldalon közzétett órarendet követve lehet tájékozódni a műsorokról, amelyek visszanézhetők. Weboldalukra is folyamatosan kerülnek fel az adások, így ott is lehetőség van a későbbi vagy akár újbóli megtekintésre.

„A Napi mami programunknak már múltja is van, évek óta a Facebook-oldalamon Napi mamiként segítek a szülőknek a gyermeknevelésben” – mondta Regős Judit, aki családi tanácsadóként dolgozik és a Digi Bölcsiben ezután is naponta 4 órától élőben fogadja a szülők kérdéseit és lehetőség lesz különböző témákban beszélgetésre is.

Szakértő vendégek is csatlakoznak majd a műsorához, de az apukák, anyukák, nagyszülők kérdéseiket e-mailben is eljuttathatják a szulokhaza@szulokhaza.hu címre.

Ebből az ötletből született a következő műsorunk, a Napi nagyi, Napi papi című, amely délben lesz hallható. A műsor apropója, hogy ebben a veszélyhelyzetben sok nagyszülő nem tud találkozni szeretett unokáival, így nekik adunk lehetőséget, hogy kedvenc meséjüket, történetüket közkinccsé tehessük a gyerekeknek. Ezek a jelenleg elérhetetlen kapcsolódások nagy hatással lehetnek ennek a korosztálynak az érzelmi és értelmi fejlődésére. Ebéd után a szülők egymással is beszélgetnek, erősítve azt, hogy nem vagyunk egyedül a problémánkkal, tippeket, recepteket, ötleteket cserélhetnek egymással, videót is megoszthatnak amellyel a közösséget is építik és ismerősi kapcsolat is kialakulhat a családok között. Várjuk a minivideókat, ahol a kis művészeket, sportolókat tudjuk csodálni délután a gyermekek alvási idejében” – vette sorra az órarendet Regős Judit, megemlítve, hogy szombatonként a Pódium műsorán a meghívott művészek élő előadásában szerezhetnek koncertélményt a családok.

„Ahogy 15 éve a Szülők Háza kezdeményezés a többgenerációs, együtt élő családok hiánya miatti űrt kívánta betölteni, hogy segítse a családdá alakulás nehézségeinek leküzdését, segítsen az elég jó szülővé válás folyamatában, testi-lelki és szellemi értelemben egyaránt, most bízunk benne, hogy a Digitális Bölcsőde indításával a vírusjárvány idején tapasztalható nehézségek megoldásában tudunk segíteni, és a járvány elmúltával is megmarad nekünk a jövőben a mi Digi Bölcsink” – zárta Regős Judit, családi tanácsadó, a Szülők Háza program vezetője.

Kapcsolódó témák: #család | #Győr+ Rádió | #Győr+ TV | #koronavírus |
Hirdetés