Daloltak, nótáztak a szépkorúak

Fotó: Kárpát Zsolt
Kárpát Zsolt
2022.08.26. 14:01

Győrben tartották meg a Nyugdíjas Dalosok és Nótakedvelők 21. országos találkozóját. A rendezvény házigazdája már évek óta a Győr- Moson-Sopron Megyei Pannon Nyugdíjas Egyesület, az eseményre idén a 29 versenyző mellett közel 150 szépkorú érkezett. Az amatőr énekesek két kategóriában állhattak színpadra és profi zsűri előtt csillogtathatták meg tehetségüket.

Az ország legtávolabbi pontjairól is érkeztek szép korúak Győrbe, hogy nótázzanak, daloljanak, vagy éppen évelvezzék a magyar muzsikát. A rövid ünnepélyes megnyitó után népdalokkal kezdődött a program.

„20 évvel ezelőtt indult az egész, most 9 megyéből és Szlovákiából 29 versenyző jött el a fesztiválunkra. Fontos az is számunkra, hogy ezeket a kincseinket átadjuk a fiatalabb generációnak. Ez egy kétnapos rendezvény és elmondhatom, hogy mindenki nagyon jól érzi magát” – nyilatkozta Vas Lászlóné a Győr-Moson-Sopron Megyei
Pannon Nyugdíjas Egyesület elnöke.

A győri szervezők évekkel ezelőtt mindenki megelégedésére bonyolították le a találkozót, olyannyira, hogy azóta a Győr- Moson-Sopron Megyei Pannon Nyugdíjas Egyesület lett az állandó házigazdája az eseménynek.

A győri találkozó része a Nyugdíjas Országos Szövetség egész éven át tartó programsorozatának, amely több ezer szépkorú hétköznapjait teszi színesebbé, változatosabbá.

„Sokan azt gondolják, hogy a nyugdíjas érdekvédelem illetve a nyugdíjasok életminőségének javítása alapvetően pénzügyi kérdés. Én ezzel nem vitatkozom, de azért annyit hozzá szeretnék tenni, hogy legalább ilyen fontos a hagyományőrző, kulturális és sport programok megszervezése. Pontosan ezért minden tavasszal elindítunk egy őszig tartó rendezvénysorozatot” – mondta el a Győr+ Médiának Némethné Jankovics Györgyi a Nyugdíjasok Országos Szövetségének elnöke.

A Nyugdíjas Dalosok és Nótakedvelők 21. országos találkozója pénteken a gálaműsorral és a zsűri értékelésével zárult.

Kapcsolódó témák: #ének | #hagyomány | #híradó | #szépkorú | #találkozó |