Hirdetés
Töretlen népszerűség

Cziráki verseny: megkezdődött a díjak átadása

Fotó: Ács Tamás
Németh Boglárka
2021.06.10. 10:21

Tegnap kezdődött a Cziráki Lajos Komplex Képzőművészeti és Tanulmányi verseny eredményhirdetése a Győri Tánc-és Képzőművészeti iskola udvarán. A rajzverseny népszerűsége évek óta töretlen, az egész megyéből több, mint 400 pályamű érkezett idén.

Hirdetés

A pandémia szabályainak megfelelően történt a díjak átadása. A Flowkötők együttes előadásával kezdődött a verseny eredményhirdetése szerdán. A vírusszabályok miatt a pályaművekből összeállított kiállítás idén elmaradt és a díjazottak is szabadban foglaltak helyet. Kicsik és nagyok már március óta várták, hogy megtudják hogyan szerepeltek műveikkel a rangos, képzőművészeti megmérettetésen.

A versenyzők több csoportra osztva, három napon keresztül kapják meg a munkájukért járó ajándékokat, a versenyt szervező iskola emellett évek óta arra is figyel, hogy a felkészítő tanároknak is jusson a kitüntetésből.

Hirdetés

Tegnap az 1-2. évfolyamosokat, valamint a 3-4. évfolyamosokat díjazták, akiktől vers-és meseillusztrációkat vártak. Az alap óraszámban rajzot tanulókat és a speciális képzésre járókat külön ismerték el. Az átadón Rózsavölgyi László, önkormányzati képviselő is részt vett és a Győr+nak elmondta: a gyermekek kreativitása határtalan, ők sokkal merészebbek és szabadabbak, mint a felnőttek és ezek a versenyek nagy segítik művészi fejlődésüket is.

A Győri Tánc-és Képzőművészeti Iskola igazgatója, Derczó Tibor arról számolt be, nagyon örültek annak, hogy a pandémia utáni enyhítések lehetővé tették az eredményhirdetés megtartását. Az intézményvezető szerint ez egy jó alkalom arra is, hogy felfigyeljenek a fiatal tehetségekre. Az aranykezű diákok díjazása ma is folytatódik, délután az 5. osztályosok valamint a középiskolások díjazására kerül sor, majd pénteken a 6. a 7. valamint a nyolcadikosok is megtudhatják hogyan szerepelt művük a versenyen.

Galéria: Ács Tamás

Az eredményhirdetésen a Győr+ TV stábja is jelen volt:

Televíziós szerkesztő: Németh Boglárka

Kapcsolódó témák: #Győr | #Oktatás | #rajzpályázat |
likeold
a fb oldalunkat