Hirdetés

Csupaszív bemutatót tartottak szüleiknek a képzős növendékek

Fotó: Ficsór Dávid
Ficsór Dávid
2022.05.12. 15:33

A koronavírus járványt követően ismét szülői bemutatót tartottak a Győri Tánc- és Képzőművészeti Általános Iskolában.

Hirdetés

Csütörtökön a másodikosok klasszikus balett előkészítő gimnasztika óráján „nyíltak nagyra” a tornaterem kapui. Az intézményben hagyomány, hogy a tanév végén a növendékek bemutatják szüleiknek a leendő vizsgaanyagot. Ezzel pedig azt is megmutathatják, min dolgoztak egész évben, és mennyit fejlődtek a mögöttük hagyott hónapokban.

Lendvayné Szántai-Kis Hajnalka, az alsó tagozatosok balett pedagógusa azt mondta, a szülők támogató segítsége nélkül nehéz lenne a munkájuk. A szakember hozzátette, a második osztályba nagyon jó képességű, szorgalmas fiatalok járnak, akikkel remekül lehet együtt dolgozni. Kiemelte azt is, hogy ritkaságnak számít ennyi fiú balett növendék egy évfolyamban.

Egy olyan városban, ahol egy világhírű balett társulat működik, nem is lehet más a képzőbe jelentkezők számára a cél, mint az, hogy egyszer a Győri Balett tagjai legyenek, hangsúlyozta Derczó Tibor igazgató. A szülői bemutatók tehát újra elindultak, ez pedig segíti a fiatalok vizsgára való felkészülését. A megmérettetések heteken belül lezajlanak az intézményben, melyeken számot adhatnak az idei tanévben tanultakról a gyerkőcök. 

Kapcsolódó témák: #balett | #Győr+ TV | #híradó | #táncművészet |
Hirdetés