Hirdetés

Csapatépítő napokkal indít szeptemberben a PÁGISZ

Fotó: Németh Boglárka
Németh Boglárka
2022.08.05. 10:27

Talán a város legnagyobb felújítási munkálatai zajlanak az intézményben, mégis gőzerővel készülnek a tanévkezdésre a PÁGISZ-ban. Az épületet modernizálják, de mellette számos elintézendő dolog vár még az iskolára szeptember elsejéig.

Hirdetés

Hatos Hajnalka a Győr+ Médiának elmondta: ebben az időszakban csak ügyeleti napokat tartanak, így jelenleg csak ügyintézésre van lehetőség. “Különösen izgatottan telt a nap, hiszen találkoztam tanulóval, szülővel és kollégákkal is, hiszen ekkor intézzük az adminisztratív feladatokat. A felújítás küszöbén, végén, illetve elején járunk, attól függően, hogy melyik projektet nézzük. Ma is volt kooperáció, mindig egyeztetünk a kivitelezővel. Minden jól, a tervek szerint halad, remélhetőleg a meglévő épületünk már új nyílászárókkal, szigetelten, szép tiszta rendben és megfelelő klímával várja az ide érkező gyerekeket szeptember elsején– számolt be az intézményvezető. 

Ebben az évben a felújítás miatt a hagyományosnak mondott gólyatábor elmarad, helyette azonban – ahogy a koronavírus alatt is – érzékenyítő, közösségi- és csapatépítő napokat tartanak. Ezzel kezdődik az év, ami az igazgató szerint egy jól bevált gyakorlat, hiszen nem csak a gólyák, hanem a felsőbb évesek is élvezik ennek gyümölcsét. A PÁGISZ a szabadon kialakítható tanítás nélküli munkanapok megszervezésébe a DÖK-öt is bevonta: túra, kirándulás és közösségi programok is lesznek. Továbbá a témaheteket is megtartják, valamint a duális partnerekkel közös rendezvényeket, látogatásokat is terveznek, de szakmai versenyekkel a névadóról is megemlékeznek majd.

Hirdetés

“Öt osztályt indítunk, lesz egy okleveles technikus osztályunk 32 fővel és négy 28 fős osztályt is sikerült szervezni, 147-en iratkoztak be, ősztől tehát, több, mint 600-an leszünk a PÁGISZ-ban” hangsúlyozta Hatos Hajnalka aki bízik abban, hogy a kemény tanév előtt a diákok azért kipihenik magukat. 

Az igazgatónő azt mondja jelenléti oktatásban bízik, de mivel jól működő bevált rendszerük van, így attól sem ijednek meg, ha újra a digitális tanrendre kell átállni. 

TV-s szerkesztő: Németh Boglárka

Kapcsolódó témák: #felújítás | #híradó | #Págisz | #Tanévkezdés |
likeold
a fb oldalunkat