Családias hangulat az újvárosi Nyárbúcsúztatón

Fotó: Ficsór Dávid
Ficsór Dávid
2022.09.03. 21:01

Szombaton délután rendezték a hagyományos Nyárbúcsúztatót az Újvárosi Művelődési Ház udvarán. A szervezők ezúttal is rendkívül színes programkínálattal várták a városrészben élőket.

Hirdetés

A 15 órai kapunyitásra már állt a légvárbirodalom és rengeteg játék fogadta a legfiatalabbakat. A programban helyet kaptak idén is képzőművészeti elemek: Bán Tímea mandalakészítő „Mandalacsodáit”, Wiedra Berzsenyi Mónika híres magyarok textilszobrait, valamint a Győri Alkotók Napóra Egyesületének „Színes világunk” tárlatát is megnézhették az érdeklődők. Különleges hangulatot teremtett a Kompánia együttes több mint egy órás kavalkádja, és ismét mindenkit babgulyással vártak a szervezők.

Este hat után Szeles Szabolcs alpolgármester és Dr. Fekete Dávid a városrész képviselői köszöntötték a megjelenteket. „Ez már a 14. alkalom, hogy közösen tudunk nyár végén ünnepelni. Ezek azok a közösségi események, melyek igazán meg tudnak minket tartani. Hála Istennek, hogy a vírushelyzet már lehetővé teszi, hogy találkozzunk, beszélgessünk egymással, és örömteli pillanatokkal tudjunk távozni a rendezvényről” – mondta Dr. Fekete Dávid.

Ezt követően Szeles Szabolcs mondta el gondolatait: „Nem állunk könnyű időszak előtt, ezért azt kérem mindenkitől, hogy kapaszkodjunk össze, hiszen mi, győriek együtt a legnagyobb válságot is át tudjuk vészelni, ezt bebizonyítottuk már számtalanszor a történelem során!” Hagyományosan a rendezvényen adják át az Újváros Szolgálatáért-díjakat. Idén Bálint István és Galántai István részesültek elismerésben, akik sokat tettek a közösségért. Az ünnepi pillanatok után újra a zenéé volt a főszerep, Rigó Mónika és Tolnai András előadóművészek „Vörösbort ittam az este című műsorát hallhatták a résztvevők, akiket Baranyai István prímás, hegedűművész és cigányzenekara kísért. 

TV-s szerkesztő: Ficsór Dávid

Hirdetés
Kapcsolódó témák: #híradó | #újváros | #ünnepség |