Fejlesztés

Bővül a győri ipari park, 10 milliárdot ad hozzá a kormány

Győr+
2022.02.06. 19:14

Magyarország kormánya 10 milliárd forint állami támogatást ad a győri ipari park bővítésére. A döntés már megjelent a Magyar Közlönyben is.

Győrben az ipari park gyakorlatilag betelt, bővítése a város gazdasági továbbfejlesztése érdekében kiemelten fontos – mondta dr. Dézsi Csaba András, Győr Megyei Jogú Város polgármestere. Hozzátette: az iparban tapasztalható rendkívül gyors technikai, technológiai átalakulás miatt a jövőben várhatóan csökken a munkalehetőség a jelenleg működő gyárakban, üzemekben.

A polgármester szerint Győr számára ez a legjelentősebb kihívás, hiszen, ha van munka, akkor a családok anyagi biztonságban élhetnek.

„Az ipari park bővítése lehetővé teszi, hogy lépést tartsunk a Győrben is sikeresen működő vállalatok átalakulásával, termékeik változásával, korszerűsítésével. Köszönöm két országgyűlési képviselőnk, Simon Róbert Balázs és Kara Ákos kitartó, hatékony segítségét e számunkra stratégiai szempontból is fontos eredmény elérésében.” Dr. Dézsi Csaba András a győriek nevében külön megköszönte Orbán Viktor miniszterelnök, Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, Pintér Sándor belügyminiszter, és Varga Mihály pénzügyminiszter támogatását.

Simon Róbert Balázs országgyűlési képviselő azt emelte ki: képviselőtársával, és dr. Dézsi Csaba András győri polgármesterrel együtt dolgoztak a nemzetközi ipari park bővítéséhez szükséges pénzügyi forrás előteremtéséért. Örülök, fogalmazott a képviselő, hogy Magyarország kormánya megteremtette ennek a lehetőségét.

A képviselő hangsúlyozta: a családok biztonságának feltétele a stabil munkahely. A bővítéssel a következő időszakban újabb vállalkozások telepedhetnek le az ipari parkban, illetve a már ott működők terjeszkedésére, átalakulására is lehetőség nyílik. Ezzel idővel újabb, több ezer munkahely jöhet létre, s a kormány támogatása tovább erősíti Győr pozícióját a magyar gazdaságban.

A legfontosabb cél a munkahelyek megőrzése és újak létrehozása – hangsúlyozta Kara Ákos országgyűlési képviselő, majd így folytatta:  

Köszönetet mondunk a térségünk lakóinak, az itt dolgozó embereknek. Az ő tudásuk és szorgalmuk teremtette meg az alapját annak, hogy világcégek és fontos hazai vállalkozások számára lett vonzó a győri ipari park. A mostani, jövőt szolgáló bővítés tovább növelheti az ipari park, Győr, és az egész régió vonzerejét, valamint versenyképességét, fogalmazott a képviselő. A magyar kormány és a győri önkormányzat gazdasági környezetet fejlesztő intézkedései az itt élő embereket és családokat segítik. A mostani, jelentős kormányzati támogatással történő iparterület bővítéssel lehetőség nyílik Győr további fejlődésére. Továbbra is az a célunk, hogy Győr és a térségünk települései folyamatosan fejlődjenek – tette hozzá Kara Ákos.

Forrás: Városháza Sajtó, Győr Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala

Kapcsolódó témák: #Győr | #győri fejlesztés | #Ipari Park |