Fesztivál a csónakházért

Borongós időben is bombajó, ilyen volt az ÚjRadó!

Fotó: Ács Tamás
Győr+
2022.09.17. 07:14

A borongós időjárás ellenére is zúgott a sziget, színes programokkal, sztárfellépőkkel folytatódott pénteken az ÚjRadó Fesztivál. Az őszi szemerkélő eső senkit nem tántorított el attól, hogy jól érezze magát a pompába öltözött, hangulatos helyszínen.

Korábban, néhány héttel ezelőtt a Bortörténelmi Napokkal egy időben már megtapasztalhatták a győriek, hogy milyen az, amikor fesztiválhangulat uralkodik a Radó-szigeten. Nem kellett sokat várni a folytatásra, s bár közben beköszöntött az ősz, ez mit sem változtatott a sorozat vonzerején, már a pénteki nyitónapon is sokan kilátogattak az eseményre. Az eseményre, mely nem mellesleg a győri Spartacus csónakház helyreállítása és környezetének fejlesztése című projekt szemléletformáló kampányához kapcsolódik, összművészeti és vízi programokkal kiegészülve. Célja pedig nem más mint, hogy a győriek és a városba látogatók újra kihasználhassák a sziget adottságait és megismerhessék a jövőben megújuló csónakház új funkcióit is.

A programok pénteken, a fenntarthatóság jegyében meghirdetett divatbemutatóval indultak, a színpadon a Győri SZC Kossuth Lajos Technikum és Kollégium tanulóinak ruhakölteményei vonultak fel.

Ezután újabb bemutatóra invitálták a megjelenteket, a koktélok világából kaphattak ízelítőt az érdeklődők, a Szomszéd koktélbár szakemberének tolmácsolásában.

A Zenepavilonban közben Dj Solymi pörgette a korongokat, majd a sztráfellépők is bevették a szigetet. Elsőként a győri születésű Puskás-Dallos Bogi és zenekara varázsolt páratlan hangulatot a Radóra. Bogi egyébként exkluzív interjút adott portálunknak, melyet a napokban olvashatnak itt a megújult gyorplusz.hu-n.

A pénteki találkozót Deniz koncertje zárta.

A bulinak még közel sincs vége, szombaton folytatódik a kavalkád, ahol a színes programok között az esti koncert ígérkezik az egyik legnagyobb durranásnak, hiszen Győrben lép fel Azahriah! Részletes programokért KATT IDE!

Addig is íme a pénteki képes beszámolónk, Ács Tamás kollégánktól:

Galéria: Ács Tamás