Fesztivál

Dallos Bogi és Azahriah az ÚjRadón


2022-09-16 - 2022-09-17
Győr
ingyenes program
Folytatódik a Radó-sziget megújulásának ünnepe. A rendezvény célja, hogy a győriek és a városba látogatók újra kihasználhassák a sziget adottságait és megismerhessék a jövőben megújuló csónakház új funkcióit is. Mutatjuk a programokat!
Hirdetés

ÚjRadó Fesztivál programok

2022. szeptember 16-17. 14:00-23:00

„A győri Spartacus csónakház helyreállítása és környezetének fejlesztése” című projekt szemléletformáló kampányához kapcsolódó rendezvénysorozat összművészeti és vízi programokkal.

A rendezvény célja, hogy a győriek és a városba látogatók újra kihasználhassák a sziget adottságait és megismerhessék a jövőben megújuló csónakház új funkcióit is.

Szeptember 16.

17:00-17:30 Divatshow – a fenntarthatóság jegyében

A Győri SZC Kossuth Lajos Technikum és Kollégium divatbemutatóján a tanulók által tervezett és készített ruhákat láthatnak az érdeklődők. Az alkotások eddig három versenyen is megmérettetésre kerültek. Az egyedi ruhakölteményeket újrahasznosított alapanyagokból pl. papír, fém, fa és műanyag felhasználásával készítették, mint akár egy régi esernyő, újság, vagy gumicsizma. A varrásuk és tárolásuk nem kis feladat, hiszen alapvetően textilre vannak berendezkedve a tanműhelyekben. Mindegyik darab viselhető, a tanulók szívesen felveszik a divatbemutatón, ezzel is népszerűsítve a női szabó szakmát.

17:30-18:00 Bármixer látványshow

A Szomszéd koktélbár és kávézó bemutatóján, nem csak megmutatják a koktélkészítés technikáit, hanem tippeket és praktikákat is adnak az otthoni koktélkészítéshez! Kóstolókkal is készülnek a bártenderek.

DJ Solymi zenél péntek délután délután a Zenepavilonban egészen a 19:00 órakor kezdődő Dallos Bogi koncertig.

19:00 Dallos Bogi 60 perces koncertje

21:00 Deniz és Orsovai Reni koncertje

Szeptember 17.

14:00-20:00 Óriásbuborék

Mindenkit megmosolyogtat Kristály Marci bubimester óriásbuborékjai, amiben nem csak gyönyörködhetünk, hanem ki is próbálhatjuk készítésüket.

14:00 órától a Radó-szigetre érve csak egy selfiet kell készíteni és részesei lehetünk a rendezvény mozaikfalának. A mozaikfal szombat estére készül el, és a led-falakon majd mindenki megkeresheti magát.

Gólyalábasok és zsonglőrök bemutatója délután.

Szombat délután Bob és Bobek című bábelőadás a Vaskakas Bábszínház közreműködésével.

18:00 A Pannonhalmi Borvidék bemutatása a PH-Érték szemszögéből. A borvidékről, a pincészetek együttműködéséről és magáról a borról szombaton este 8 órakor tart előadást a PH-Érték képviselője.

A zenéről szombaton dj Máté és Dj Giga gondoskodnak a Zenepavilonban.

Állandó programok (minden ingyenes)

A Spartacus csónakház története – kiállítás. A Spartacus csónakház Győr egy ikonikus épülete, amely a Modern Városok Program keretében teljesen megújulhat. A kiállítás bemutatja a sziget és a csónakház múltját és gyönyörködhetünk a látványtervekben is!

Vízi programok a Győri Vízisport Egyesület közreműködésével. SUP-ot és kajakot próbálhatnak ki gyerekek és felnőttek 14:00 óra és 19:00 óra között.

14:00-19:00 óra között művészeti és kézműves foglalkozásokat tart a MOKKA Alkotócsoport.

A kézműves foglalkozás mellett lesz különleges hajókat, úszó alkalmatosságokat is készíthetnek a gyerekek, amiket vízre helyezve értékel a szakmai zsűri. Eredményhirdetés szombaton.

A MOKKA Alkotócsoport egy különleges Bőrönd-kiállítást is installál a helyszínen. A régi bőröndökbe applikált plasztikákat és a tárgyakkal elmesélt történetek érdekes, újszerű látnivalót jelentenek a látogatóknak.

Ősz Dénes bűvész műsorában a trükkök látványos kellékekkel és a közönség aktív részvételével valósulnak meg. A nézők átélhetik a modern bűvészet csodáit, vagyis speciális kellékek helyett a hétköznapi tárgyak is gyakran teret kapnak, úgy, mint például a telefon vagy a Rubik-kocka. A bűvész színpadi produkciója után még trükköket is tanít az arra érdeklődőknek.

Selfiebox: Aki szeretne egy vagány képet készíteni, akkor próbálja ki a Led hintaparkot vagy az ÚjRADÓ selfieboxát!

21:00-23:00 a Rába partról fényfestést nézhetünk meg, amelyet a Spartacus csónakházra vetítünk.

21:00 Azahriah koncert (A koncert ingyenes, de korlátozott számban látogatható, teltház esetén a rendezvényhelyszínt kordonnal lezárják.)

A szervezők a műsorváltozás jogát fenntartják.

A közlekedést érintő változások a következők:

Kapcsolódó témák: #újradó fesztivál |
további programok
2022-10-11

Kortárs magyar estek a Zsinagógában

Balázs Árpád 85 éves születésnapi köszöntése műveinek megszólaltatásával.

részletek