Hirdetés

Szikora Robival zárult az ÚjRadó Fesztivál

Fotó: Ács Tamás
Győr+
2022.08.28. 10:19

A kétnapos fesztivál a belváros ikonikus pontján, a Radó-szigeten kapott helyet. Az aktualitást a Spartacus-csónakház adta, amit a város hamarosan felújít, vele együtt pedig a sziget is új arculatot kap, ezzel bővítve Győr színes és élvezetes programlehetőségeit.

Hirdetés

„Ennél jobb nyárzárót ki sem találhattunk volna, hiszen bevontuk a Széchenyi teret és a Dunakapu teret, most pedig itt vagyunk a Radó-szigeten, az ÚjRadó Fesztiválon. Dr. Dézsi Csaba András polgármesterként az elsők között ígérte meg, hogy visszavesszük a Spartacus-csónakházat. Most pedig karnyújtásnyira vagyunk attól, hogy fel is újítsuk” – emlékeztetett Virág-Adorján Andrea polgármesteri főbiztos az ÚjRadó Fesztivál zárókoncertje, Szikora Robi és az R-GO fellépése előtt.

A koncert képei

Galéria: Rózsa Tamás

„Él a város” – szögezte le beszéde kezdeteként Simon Róbert Balázs országgyűlési képviselő, aki szintén a koncert előtt mondott beszédet. „Egy projekt részesei vagyunk. Az önkormányzat visszavásárolta az 1897-ben épült Spartacus-csónakházat, ami új funkciót fog kapni, erre pedig sikerült 260 millió forintnyi támogatást szerezni, hogy ez a projekt elindulhasson” – részletezte a képviselő, aki rámutatott: „A Radó-sziget a Mosoni-Duna és a Rába folyók találkozásánál a város egyik legfontosabb, legikonikusabb, legszebb helye a városnak. Ebben a fejlesztésben nem csak a csónakház, hanem a sziget is meg fog újulni.”

„Győr legendás polgármestere, Zeichmester Károly, a csónakázó egylet elnökeként Mihálkovics Tivadarral közösen kezdeményezte az épület felépítését, hiszen Győr a folyók városa” – idézte fel Simon Róbert Balázs a terület történelmét, mielőtt átadta a színpadot Szikora Robiéknak.

Az ÚjRadó fesztivál szombat estéjén is nagy tömeg volt kint a szigeten:

Galéria: Ács Tamás

Tv-s szerkesztő: Ficsór Dávid, Kárpát Zsolt

Kapcsolódó témák: #belváros | #koncert | #program | #újradó fesztivál |
Hirdetés