Befejeződött az ítélkezési szünet

Kárpát Zsolt
2022.08.23. 16:20

Július 15-től egészen augusztus 20-ig tartott idén a bíróságokon az ítélkezési szünet. Győrben is, akár csak az egész országban, ezen a héten újra folytatódnak a polgári és büntetőügyek tárgyalásai.

Hirdetés

A több mint egy hónapos ítélkezési szünet alatt a bíróságok nyitva voltak és az ügyfeleket továbbra is fogadták. Ebben az időszakban többek között folyamatos volt a szabálysértési, a végrehajtási, és a távoltartási ügyek intézése.

„Az ítélkezési szünet nem azt jelenti a gyakorlatban, hogy bezárnak a bíróságok. Ugyanúgy fogadtuk az ügyfeleket és beérkeztek az elektronikus beadványok. Csak kizárólag a tárgyalások szüneteltek. Azt is tudni kell az ítélkezési szünetről, hogy a büntetőügyekben nem, viszont a polgáriakban érintette a határidőket. Ha például a fellebbezési határidő éppen erre az időszakra esett, akkor meghosszabbodott ez a határidő” – nyilatkozta a Győr+ Médiának dr. Máté Kinga.

A Győri Törvényszék sajtószóvivője hozzátette a hétfőtől ismét teljes gőzzel elindult az élet a bíróságokon.

„A tárgyalásokra az idézéseket már az ítélkezési szünetet megelőzően kiküldték, így az érintettek tudnak ezekről a tárgyalásokról.”

Az őszi időszakban három izgalmas, a közvéleményt foglalkoztató ügyet is tárgyal majd a Győri Törvényszék. Az eltűnt villanyszerelők büntetőpere bizonyítás eljárással folytatódik, szeptember elején pedig a győrszentiváni színesfém-kereskedők ügye az ítélethirdetéssel zárul. Októberben, novemberben szintén ítélet várható a Jedlik iskola tanárnője ellen elkövetett emberölési kísérlettel kapcsolatban.

Hirdetés