Hirdetés
Fejlesztés

Befejezéséhez érkezett a Lajta utca és a 821-es főút csomópontjának átépítése

Fotó: Ács Tamás
Győr+
2021.11.26. 14:19

Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata sikeresen pályázott a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében a marcalvárosi Lajta utca és 821. számú főút csomópontjának átalakítási munkálataira. A több mint 130 millió forintos támogatásból megújult csomópont a csúcsforgalmú időszakokban jelentkező torlódások mérséklődését szolgálja.

Hirdetés

A beruházás eredményeként a tervek szerint megtörtént a Lajta utca – 821. sz. főút csomópontjának kapacitásbővítése, átépítése. A beruházás keretében megduplázódott a balra kanyarodást biztosító sávok száma, ehhez kapcsolódóan a csomópont északi ágának és a befogadó 821. sz. főút nyugati oldalának kisebb mértékű átépítése, valamint egy autóbusz megállóhely áthelyezése is szükségessé vált.

A forgalom már idén nyárvégén birtokba vehette a megújult csomópontot, a szükséges hatósági engedélyek birtokában pedig 2021. november végén az európai uniós támogatással megvalósult projekt is lezárul.

Hirdetés

A „Munkaerő mobilitás támogatása Győrben (Lajta utca – 821. sz. főút csomópont)” című, TOP-6.1.5-16-GY1-2020-00012 azonosítószámú projekt az Európai Regionális Fejlesztési Alap és a Magyar Állam társfinanszírozásban valósult meg. A projekt kedvezményezettje Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata. A támogatás összege: 132.396.873 Ft.

Forrás: Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata

Korábban a témában:

Kapcsolódó témák: #fejlesztés | #Győr |
likeold
a fb oldalunkat