Hirdetés

Baross iskola: 125 éve a szakképzésben

Fotó: Vig Norbert
Zombai-Kovács Ákos
2022.04.22. 13:00

Az idén 125 éves Baross Gábor Iskola Győr egyik legrégebbi oktatási intézménye, egy olyan iskola, amely ma is folyamatosan biztosítja a jól képzett szakembereket nem csak a város, de az egész régió számára. Ez hangzott el pénteken, a Közgazdasági Technikum ünnepségén. A rendezvényen dr. Pergel Elza alpolgármester köszöntőjében kiemelte, a Barossban nem csak oktatják, nevelik is a diákokat, akik később megállják a helyüket az életben. A Győri Szakképzési Centrum kancellárja személyes hangvételű beszéddel üdvözölte a születésnapos iskolát.

Hirdetés

Az iskola Baross-termében gyűltek össze az intézmény alapításának 125. évfordulóját ünneplő, diákok, tanárok, egykori alkalmazottak és más iskolák vezetői. Látványos műsorral és kiállítással adóztak Győr egyik legrégebbi iskolája előtt pénteken.

A Baross igazgatója köszöntőjében azt mondta, mindig az volt a cél az iskolában, hogy friss tudású, szakembereket képezzenek, a cél pedig mostanra sem változott. „Elődeink, a korábbi iskolaigazgató és tanárok azt a célt fogalmazták meg az évek során, hogy mindig képezzünk jó szakembereket a gazdaság számára és ez a cél mostanra sem változott, szeretnénk ellátni folyamatosan, jól képzett fiatalokkal nem a várost, de az egész régiót is” – mondta Bertháné Hári Gabriella igazgató.

Hirdetés

A város nevében dr. Pergel Elza méltatta az iskolát, amivel kapcsolatban úgy fogalmazott, az intézményben nem csak oktatják, de nevelik is a diákokat, akik aztán később, mindig megállják a helyüket az életben. „Ebben az iskolában, melynek névadója Baross Gábor egy példakép, egy ikon volt, nem csak tanítanak, de nevelik is a fiatalokat, akik aztán később, mindig megállják a helyüket az életben, nem véletlenül a Baross, Győr egyik legjobb hírű iskolája” – fogalmazott dr. Pergel Elza alpolgármester.

A Győri Szakképzési Centrum kancellárja személyes hangvételű beszéddel köszöntötte az egybegyűlteket, hiszen édesapja egykor a Barossba járt, majd tanított is az iskolában. „Pontosan tudom, hogy Barossos diákként mit kapott az édesapám ebben az iskolában, ahol kiváló közösségbe került és egy valódi polihisztorrá tették tanárai, nem véletlen, hogy később tanárként is visszatért az intézménybe” – emelte ki Gede Eszter, a Győri Szakképzési Centrum kancellárja.

Az ünnepségen elhangzott, a Baross Iskolában a következő 125 évben is azokat az értékeket szeretnék tovább vinni, amelyek segítségével az intézmény Győr egyik legjobb hírű iskolájává tudott válni.,

Galéria: Vig Norbert

TV-s szerkesztő: Zombai-Kovács Ákos

Kapcsolódó témák: #évforduló | #galéria | #híradó | #Oktatás | #tudás |
likeold
a fb oldalunkat