Hirdetés
Büntetett előélet

Bántalmazás: súlyosítást kértek a hajléktalanra

Illusztráció: Pixabay
Győr+
2021.06.07. 18:05

A Győri Fellebbviteli Főügyészség, mint másodfokú ügyészség az elsőfokú ítélet megváltoztatását, a büntetés súlyosítását indítványozza abban az ügyben, amelyben a hajléktalan vádlott a szintén hajléktalan sértettet rendszeresen bántalmazta.

Hirdetés

A Győri Törvényszék a 2021. március 3. napján kihirdetett ítéletében a vádlottat folytatólagosan elkövetett életveszélyt okozó testi sértés bűntette és súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt – halmazati büntetésül, mint különös visszaesőt – 6 évi börtönbüntetésre és 6 évi közügyektől eltiltásra ítélte, a vádlott korábbi felfüggesztett szabadságvesztés büntetésének végrehajtását elrendelte, és megállapította, hogy a vádlott nem bocsátható feltételes szabadságra.

A nem jogerős ítélet szerint a vádlott és a sértett hajléktalan életmódot folytattak, olykor közelebbi kapcsolatot is létesítettek egymással. Kapcsolatuk során a férfi rendszeresen agresszívvé vált és sokszor bántalmazta a nálánál lényegesen gyengébb fizikumú nőt.

Hirdetés

Többször, több alkalommal ököllel vagy kézzel fejbe ütötte a sértettet; majd emellett még több ízben fejbe is rúgta. A negyedik bántalmazása során a sértett közvetetten életveszélyes koponyasérüléseket szenvedett. A vádlott ezt követően más alkalommal is bántalmazta a sértettet, testszerte ököllel ütötte őt, neki bordatörést is okozva; s bántalmazott más személyt is, akinél a sérülések kapcsán az ökölütései folytán a súlyosabb sérülés reális lehetősége nem volt kizárható.  

A másodfokú ügyészség szerint a súlyosító körülmények nagyobb számára és nagyobb nyomatékára tekintettel a többszörösen büntetett előéletű, felfüggesztett szabadságvesztés hatálya alatt álló vádlottal szemben kiszabott börtönbüntetés és közügyektől eltiltás mellékbüntetés egyaránt súlyosítandó, a középmértéket (6 év 6 hónap) jóval meghaladó szabadságvesztés és ehhez igazodó közügyektől eltiltás kiszabása indokolt.

Forrás: Győri Fellebbviteli Főügyészség

Kapcsolódó témák: #Győr | #rendőrség | #ügyészség |
likeold
a fb oldalunkat