Bácsai Börze lesz szombaton

Szerző és fotó: Zombai-Kovács Ákos
2023.11.30. 11:53

Használt gyermekruha játék- és mesekönyv börzét rendeznek szombaton Kisbácsán, a Tulipános Általános Iskolában.

A Tulipános Iskola Sövény utcai épületében lesz a szombati börze, ahová várják a családokat. Nyáron, kisebb körben volt már hasonló rendezvény, annak nagy sikere volt.

”Az Ergényin, az utcánkban nyáron hirdettünk meg egy hasonló programot, kisebb körben ugyan mint, most,de annak nagy sikere volt és úgy gondoltuk, hogy nagyobb körben is működhet ez a történet”mondta a Győr Plusznak Berndt Fruzsina, a börze ötletgazdája. Gyerekruhák, játékok és mesekönyvek cserélhetnek majd gazdát a szombati börzén, ami több célt is szolgál. Egyrészt olcsón lehet, jó dolgokat beszerezni, de a közösségépítés és a környezetvédelem is fontos szempont.

”Fontos tudni, hogy nem csak kisgyerekeknek való dolgokat várunk a börzére, hanem egészen 16 éves korig használható ruhát, játékot és könyvet, ráadásul nem csak a szülőket látjuk szívesen, akik vásárolnak, de a gyerekeknek addig kis foglalkozásokat is szervezünk, a börze egyrészt adventi hangulatot teremt, másrészt közösséget épít, sőt a túlvásárlás megakadályozása miatt még a környezetvédelmet is szolgálja” – tette hozzá a bácsai anyuka.

A jó ötletet a körzet képviselője is azonnal felkarolta, aki szerint jó közösség a bácsai. ”Először nem tudtam róla, de nagyon jó ötletnek tartom, nekem is van gyerekem, unokám is, jól tudom, milyen gyorsan növik ki a ruhákat, vagy unják meg könyveiket, játékaikat, plusz ez a börze még ki is iktatja a közvetítő boltot a körforgásból, vagyis a környezetvédelmet is szolgálja, ennek a Környezetvédelmi Bizottság tagjaként, külön örülök– mondta Bárány István önkormányzati képviselő.

Szombaton kilenctől fél tizenkettőig tehát börze a bácsai iskolában, ami igazán jó programnak ígérkezik, akár az egész család számára is. Ha beválik, a jövőben hagyomány is lehet majd a nagyszabású csere-bere a városrészben.

TV-s szerkesztő: Zombai-Kovács Ákos

Kapcsolódó témák: #bácsa | #börze | #Győr | #híradó | #programok |