Hirdetés
Híradó

Babarcziéké az ország legszebb birtoka

Fotó: O. Jakócs Péter
Ficsór Dávid
2021.09.14. 14:17

A győrújbaráti Babarczi Pincészet nyerte a „Magyarország legszebb birtoka” verseny családi gazdaság kategóriáját. A Győr melletti település szívében fekvő egy hektáros birtokon 1997 óta él és dolgozik a Babarczi-család. Itt található ugyanis a lakóház, a borászat központja, a gépek és a bemutatótermük is.

Hirdetés

Babarczi László és felesége 1980-ban telepítették az első tőkéket a településen.

Fotó: Babarczi-család, archív

1997-ben jutottak hozzá az egy hektáros birtokhoz, melyhez egy 300 éves családi ház(egykori paplak), és két melléképület is tartozott. 2002-ben komoly fejlesztésen ment keresztül a gazdaság, idén pedig elnyerte ezt a rangos díjat.

Hirdetés
Babarczi László a most elnyert díjjal

A zsűrizés során majdnem negyvenen érkeztek Győrújbarátra, hogy a lehető legközelebbről vegyék szemügyre a különleges hangulatú birtokot.

„A birtok szépsége is nagyon fontos, de talán azért döntött mellettünk a bíráló bizottság, mert látták a családi összefogást. Azt, hogy a szüleink megalapozták a pincészetet, mi pedig a bátyámmal és a sógornőmmel a generációváltás keretében visszük tovább, úgy, hogy édesapámat is bevonjuk a döntésekbe” – mondta Babarczi Zsuzsanna, termelési és értékesítési vezető.

Ehhez az elismeréshez nem járt pénzjutalom, mégis hatalmas elismerés számukra, hogy a verseny 8 kategóriájának egyikében diadalmaskodhattak.

Babarcziék rendkívül büszkék a díjra

„Azt gondolom, hogy ennek a díjnak eszmei értéke van. Rendkívül büszkék vagyunk rá! Megosztottuk az örömünket különböző fórumokon és sokan gratuláltak nekünk, ez a sok elismerő visszajelzés és üzenet pedig nagyon jól esik” – hangsúlyozta a vezető.

Továbbra is a folyamatos fejlődésben hisznek Babarcziék: új gépeket szereznének be, bővítenék a piacot és közben szívesen ismertetnék meg még több emberrel a borkultúrát. Jelenleg gőzerővel szüretelnek. Az Irsai Olivér és a szürkebarát már a pincében van, most a sauvignon blanc és a cserszegi fűszeres vannak terítéken.

Kapcsolódó témák: #borászat | #Győr+ TV | #híradó |
likeold
a fb oldalunkat