Azonnal használható tudást ad az új MBA-képzés

Illusztráció: Marcali Gábor
Győr+
2020.12.13. 10:37

Közép-Európában egyedülálló lehetőséget kínál a mostani szemesztertől a győri Széchenyi István Egyetem, amely angol nyelvű MBA-képzést indított az amerikai, kingstoni székhelyű University of Rhode Island egyetemmel közösen.

A négy féléves képzés végén a résztvevők mindkét intézmény oklevelét megkapják. A Magyar Nemzeti Bank (MNB) által létrehozott Pallas Athéné Domus Meriti Alapítvány (PADME) tíz magyar hallgató tanulmányait ösztöndíjjal támogatja. Közülük szólaltattuk meg Balogh Attilát, a T-Systems Magyarország Zrt. értékesítési vezérigazgató-helyettesét. Balogh Attila kérdésünkre elmondta, a képzés teljesíti elvárásait, pró és kontra egyaránt.

Balogh Attila, a T-Systems Magyarország Zrt.
értékesítési vezérigazgató-helyettese

„Előzetesen egyrészt arra számítottam, hogy kellően megterhelő lesz viszonylag szigorú tanrendben, határidőket betartva folyamatosan készülni. Ez bejött. A másik oldalról viszont minden tantárgynál olyan tudást sajátíthatok el hétről hétre, ami azonnal, közvetlenül segít a napi munkámban. Nagyon jó, hogy a programban az elméleti tananyag mellett sok a gyakorlati példa és feladat, és gyorsan kiderül, mit hogyan lehet használni, minek hol van értéke. Rendkívül széles vezetői szintű áttekintést kapunk arról, miként kell a döntéseket komplexen mérlegelni. Mindez rendkívül hasznos számomra, hiszen egy teljes értékesítési részleget viszek a marketingtől a tenderirodán át a nagyvállalati ügyfelekig, és csaknem százhatvan munkatársat vezetek”

– fejtette ki az igazgató, aki arra számít, hogy a győri és az amerikai egyetem diplomája nemzetközi karrierjét is segítheti cégén belül, amelynek tulajdonosa végső soron a Deutsche Telekom.

Forrás: SZE

Kapcsolódó témák: #Oktatás | #Széchenyi István Egyetem |