Jótékonykodás az Autizmus Világnapján

Az összefogás öröme, borral, zenével!

Győr+ Fotó: Bajzát Zsuzsi
2023.03.29. 13:26

Az Aktuális Egyenleg és a Therápia Borkereskedés is örömmel egy jó ügy mellé állt, az Autizmus Világnapjához kapcsolódóan egy különleges estre várják az érdeklődőket március 31-én. A Kapcsok Alapítvány szervezésében megvalósuló rendezvény az összefogás erejét is jól példázza.

Ahogy arról már portálunk is többször beszámolt az idei Autizmus Világnapjához kapcsolódóan is színvonalas rendezvénysorozattal készül a Kapcsok Alapítvány, akik számos támogatót, segítőt tudhatnak maguk mögött. Így az Aktuális Egyenleg és a Therápia Borkereskedés is a jótevők sorát gyarapítja, az összefogás örömével, borral és zenével várják az érdeklődőket a március 31-ei, borkóstolóval egybekötött koncerten. A rendezvény részleteiről szerdán a Győr+ Rádióban beszélt Darnói Norbert, a zenekar vezetője, és Nagy Róbert a borkereskedés “borihisztora”.

“Amióta a Therápia működik azóta fontosnak tartjuk a társadalmi felelősségvállalást, a tulajdonosok is szülők, nekem is van gyermekem, így nem kérdés, hogy örömmel a programsorozat mellé álltunk” – árulta el a Győr+ Médiának Nagy Róbert. Az Aktuális Egyenleg tagjai is hasonlóan gondolkoznak, a csapat énekesnője Balogh Judit ráadásul végzettségét tekintve is kapcsolódik a gyerekek segítéséhez és fejlődéséhez, hiszen gyógypedagógus.

A pénteki találkozón közel 200 fővel számolnak a szervezők, a programkínálat mellett a Zsinagóga egyedi miliője is emeli az est fényét. “Szeretnénk a bornak azt az oldalát is megmutatni, ami a közösségépítésről szól, arról, hogy hogyan tudunk közösen gondolkozni úgy, hogy közben szórakozunk. A Zsinagóga önmagában egy történelmi, kulturális helyszín, mely egyedi akusztikájával számos érzelmet kivált az emberekből, és ez meg is adja a rangját annak a szép célnak, amit kitűztünk” – tette hozzá a szakértő.

“Nagyon izgalmas dolog előtt állunk, kétszer lépünk majd fel az esten, a műsor első felében egy kis akusztikus szettel, majd egy oldottabb, vidámabb blokkal készülünk. Úgy állítottuk össze a zenei kínálatot, hogy az illeszkedjen a hely hangulatához és az érintett téma szellemiségéhez. Nyilván tág a repertoár, de majd úgy nyúlunk hozzá a nótákhoz, ahogy azt a helyzet és a közönség is megkívánja” – árulta el a részleteket Darnói Norbert.

A pénteki rendezvényen izgalmas nedűket kóstolhatnak a megjelentek, mint kiderült, pannonhalmi borok sorakoznak majd fel. Jegyek még vásárolhatók, ne maradjon le, álljon egy nemes kezdeményezés mellé:

A Győr+ Rádióban készült teljes beszélgetés ide kattintva hallgatható vissza: