Világnapi programok Győrben

Emléktáblát avatnak Árnics Katalin tiszteletére

Győr+ Fotó: Bajzát Zsuzsi
2023.03.27. 17:33

Április 2-a az Autizmus Világnapja, ebből az alkalomból városunkban is számos programmal készül a Kapcsok Alapítvány és a Papák Mamák Csemeték (Pamacs) Egyesülete. A rendezvény egyik kiemelt eseménye, hogy Árnics Katalin tiszteletére emléktáblát avatnak majd a Bisinger sétány 10. szám alatt.

“A sajátos nevelési igényű gyerekeknek, fiataloknak és az ő családjuknak az életét segítjük, különböző programokkal, hiszen így az életminőségüket még jobbá tehetjük. Azt gondolom egyre fontosabb az a feladat amit végzünk, ugyanis százezer gyermeket érint ez a betegség” – fogalmazott a Győr+ Rádióban Nagy Eszter Mária. A Kapcsok Alapítvány vezetője elmondta, hogy az autizmus világnapjához kapcsolódó győri rendezvénysorozatban örömmel vesznek részt. “Fontos, hogy az elfogadást erősítsük, hiszen a társadalmi felelősségvállalás rendkívül hangsúlyos a mai világban. Ezért kimondottan olyan programokat szervezünk, ahol a zene, egy-egy beszélgetés vagy séta segítségével információkhoz juttathatjuk az embereket” – tette hozzá a szakember, majd ismertette az idei programokat.

Mint mondta, március 31-én az Aktuális egyenleg borkóstolóval egybekötött koncertjére várják az érdeklődőket, majd április elsején a Püspöki Udvarbíróház Pincéjében kapcsok.kék.kavicsok címmel Posonyi Takács László színművésszel, Szakács-Bakos Fanni pszichológussal lesz beszélgetés az autizmusról. Április 2-án 11 órakor Árnics Katalin tiszteletére avatnak emléktáblát a Bisinger sétány 10. szám alatt, ezt követően indul a kék séta.

Nagy Eszter Mária mellett Kun Szilviát is kérdezték a műsorvezetők a reggeli műsorban. A Magyar Vöröskereszt megyei igazgatója Árnics Katalinról emlékezett meg. “Rengeteget köszönhetünk Katinak, az ő szerepét azóta sem tudta senki átvenni. Mindig azt vallotta, hogy minden gyermek egyforma, minden gyermek különböző mint a rét virágai. Ezt a szemléletet visszük tovább!” – árulta el az igazgató.

A szakemberekkel készült teljes beszélgetést itt hallgathatja vissza:

Korábban a témában: