Az ország legmodernebb mentőállomása épül Győrben

Zombai-Kovács Ákos Kóka Enikő
2023.02.17. 10:45

Látványosan épül és lassan a finiséhez ér a több mint négymilliárd forint kormányzati forrásból megvalósuló új, győri mentőállomás. Erről a fejlesztést kezdeményező országgyűlési képviselő és az OMSZ régióigazgatója számoltak be pénteken, a beruházás helyszíni bejárásán. Kara Ákos és dr. Rosta Máté Tivadar kiemelték, a létesítmény júliusra készülhet el, a szakemberek pedig ősztől vehetik majd birtokba. Az új mentőállomás 10 mentőegység és mintegy 100 munkatárs új otthona lesz.

Péntek reggel terepbejárás zajlott a Szauter utca mellett épülő új, győri mentőállomás területén. A beruházás kezdeményezője az OMSZ helyi és regionális vezetőjével, valamint a kivitelezővel közösen nézték meg, hogy haladnak a munkálatok. A város egyik legnagyobb, de mindenképpen a leghasznosabb fejlesztése jó ütemben halad.

Az országgyűlési képviselő szerint tartani tudják az előre eltervezett határidőket. „Magam kezdeményeztem az új mentőállomás megépítését, előzetesen egyeztetve a kórházzal és a mentőszervezettel. Kérésem meghallgatásra talált, a beruházás bekerült a Modern Városok Programba, így kormányzati forrásból készülhet el, ahogy most tapasztaljuk időre, vagyis valamikor júliusban kész a mentőközpont, aztán a mentő szakemberek valamikor ősszel, a szükséges engedélyek beszerzése után költözhetnek be” – mondta Kara Ákos.

A képviselő nagyra tartja a mentő szakemberek munkáját, ezért is javasolta korábban az új létesítmény megvalósítását. „Minden tiszteletem és nagyrabecsülésem a mentősöké, ők azok, akik a nap 24 órájában mentenek, ha baj van, mindig ott vannak, ha szükség van rájuk, mindig lehet rájuk számítani, nagyon megérdemlik, hogy végre méltó munkakörülmények közé kerüljenek” – tette hozzá az országgyűlési képviselő.

10 mentőegység és közel 100 munkatárs új otthona lesz majd a létesítmény, ami nem túlzás, az ország legmodernebb mentőállomása lesz, ha elkészül.

„Jó látni, milyen jól halad a munka, a bajtársak is nagyon várják már, hogy itt dolgozhassanak, innen indulhassanak, ha riasztást kapnak, óriási változás lesz a győri mentők életében az új mentőállomás, ahol nem csak a vonulós kollégák, de a megyei mentős vezetőség is új otthonra talál ősztől – fogalmazott dr. Rosta Máté Tivadar az OMSZ Nyugat-Dunántúli Regionális Mentőszervezet igazgatója.

A Modern Városok Program keretében, több mint 4 milliárd forintból látványosan épülő beruházás júliusra készülhet el, a mentők pedig a szükséges engedélyek beszerzése után, ősszel költözhetnek be az ország legmodernebb mentőállomására.