Hirdetés
Járványhelyzet és gazdaság

Az oltással is előre megy az ország

Fotó: Győr+
Zombai-Kovács Ákos
2021.12.01. 13:33

Csak az oltás védhet meg attól, hogy elkapjuk a koronavírust, vagy ha mégis elkapnánk, ne kerüljünk kórházba vagy súlyos állapotba. Erről beszélt a Győr+-nak a város országgyűlési képviselője. Simon Róbert Balázs kiemelte, szerencsére sikeres az oltási akcióhét, aminek első hetében közel 800 ezer oltást adtak be idehaza. A politikus kiemelte, a minél nagyobb átoltottság is feltétele annak, hogy a kormány jóléti intézkedéseket tudjon hozni. Ilyenek többek között a nyugdíjprémium és a 13. havi nyugdíj kifizetése, a minimálbér növelése, a családi adó visszatérítés és a 25 év alattiak szja-mentessége.

Hirdetés

„Nagyon sikeres volt az oltási akcióhét, hiszen közel 800 ezren oltatták be magukat az első héten, ráadásul az akcióhetet egy héttel meghosszabbították és a jövőben is lesz még hasonló kezdeményezés” – mondta Simon Róbert Balázs.

„Az oltás is előre viszi az országot, az átoltottságnak köszönhetően a gazdaság pedig nem esett vissza, mint a korábbi járványhullámok idején, hanem még növekedni is tudott” – tette hozzá az országgyűlési képviselő.

„Az erős és jól teljesítő gazdaságnak köszönhetően a kormány jóléti döntéseket is meg tudott hozni az elmúlt időszakban, ezek az időseknek, a családoknak, a fiataloknak és a munkából élőknek is kedvezni fognak” – hangsúlyozta a politikus.

„Kiemelném a nyugdíjprémiumot, amit már ki is fizettek a nyugdíjasoknak, a teljes 13. havi nyugdíjat, amit februárban kapnak kézhez a szépkorúak, a családi adó visszatérítést, ami 600 milliárd forintos támogatást jelent és a 25 év alattiak SZJA-mentességét, ami havi több tízezer forinttal emeli a fiatalok keresetét” – emelte ki Simon Róbert Balázs.

„A legfontosabb pedig a minimálbér 200 ezer forintra és a garantált bérminimum 260 ezer forintra emelése, ami nagyon komoly előrelépés a bérből és fizetésből élők a számára, a szocialista kormányok idején kifizetett minimálbérhez képest” – fogalmazott a képviselő.

„Ha valóban 6 és 7 százalék között lesz a gazdasági növekedés idén, amire minden esély megvan, akkor még több területen lehet majd érezhető béremelés 2022-ben” – zárta szavait Simon Róbert Balázs.

TV-s szerkesztő: Zombai-Kovács Ákos

Kapcsolódó témák: #gazdaság | #híradó | #Járványhelyzet |
Hirdetés