Színház

Az Isten is “kis Puskásnak” teremtette

Fotó: Kárpát Zsolt
Kárpát Zsolt
2022.02.17. 13:33

Bujtár Dominik, a Győri Nemzeti Színház „Puskás, a musical” című darabjának gyermek főszereplője vehetett át elismerő oklevelet a Széchenyi István Egyetemtől, és kapott ajándékot a Polgármesteri Hivatal munkatársaitól. Dominik a Széchenyi István Egyetem Öveges Kálmán Gyakorló Általános Iskola 4. osztályos tanulója, és tehetsége nemcsak a népszerű musicalben, hanem már korábbi tanulmányi versenyeken, fellépéseken is kitűnt.

Hatalmas sikert aratott a Puskás, a musical a Győri Nemzeti Színházban. A nagyszabású produkcióban a kis Puskást Bujtár Dominik alakította. A tehetséges fiatal iskolájában mesélt arról, sokáig szinte el sem hitte, hogy részese a produkciónak. „Este jött a levél, én már félig ágyban voltam, de anyukám felkeltett. Két hétig fel sem fogtam, de mire észbe kaptam, jöttek a próbák. A próbákon és az előadásokon minden színész nagyon kedves volt velem. Teljesen más élményt kaptam, mint amire számítottam, de ez sokkal jobb volt, és nagyon örülök, hogy belevágtam ebbe az egészbe.”

Miután kiderült, hogy Dominik kapta a szerepet, összefogott a család, hiszen életük teljesen átalakult. A nagyszülők is komoly segítséget nyújtottak. Ráadásul Dominik idősebb testvére halmozottan sérült, számára is nagy élmény volt látni öccsét a színpadon – mondta el György Emőke, Dominik édesanyja. ”Köszönjük szépen az iskola támogatását, mert így Dominik otthonról készülhetett fel az iskolai órákra. Nagyon korán kellett próbára menni. Nagyon későn jött haza, és amikor hazaért, a finálé hangulata dobogott a szívében.”

A mindössze 10 éves fiú a színészeket is lenyűgözte, és egy cseppet sem zavarta a nagyszínpad és a rengeteg néző.

„Egy olyan fiatal sráccal, mint Dominik, könnyű együtt dolgozni, rettenetesen alázatos, felkészült és fegyelmezett és minden pillanatban a produkció részese akar lenni” – mondta el Hajdú Tibor színművész, aki a darabban Bozsik Józsefet alakította.

„A tehetségeket mindenben segíteni és támogatni kell, hogy ne kallódjanak el” – emelte ki Dr. Konczosné Dr. Szombathelyi Márta, a tehetségsegítő tanács elnöke az elismerés átadásakor.

Dominik már egészen korán az óvodában bizonyította, hogy kiváló adottságokkal rendelkezik, ott figyeltek fel rá. Tanulásban is remekel, az előadások mellet a januári központi felvételit 89%-ra teljesítette. A színházi pályafutása pedig tovább folytatódik, mert a jelenleg műsoron lévő Bánk Bán című operában is szerepet kapott.

„Kis Puskás” az egyetem, az iskola és a színház jutalmai mellett, a Győri Polgármesteri Hivatal ajándékát is átvehette iskolájában.