Az időseket köszöntötték Csanakon

J. Kovács Andrea Fotó: Vig Norbert
2023.10.02. 13:21

Az Idősek Világnapja alkalmából rendeztek műsoros ünnepséget a Bezerédj-kastélyban. A körzet önkormányzati képviselője, dr. Laczkovits-Takács Tímea minden csanaki nyugdíjast meghívott a hétfő délelőtti rendezvényre, melyre kétszázan el is jöttek

A hangulatot a helyi óvoda Rozmaring csoportja alapozta meg, akik vidám énekeikkel elvarázsolták a nézőket.

Eljött dr. Dézsi Csaba András is, hogy személyesen köszöntse a vendégeket. A polgármester azt mondta: Nagy öröm számára, hogy ennyien eljöttek. Többek között azért is, mert aki idős korában aktív marad, tovább fog élni.

Az aktivitás pedig nemcsak fizikai, hanem szellemi értelemben is értendő. Szólt arról is, hogy mennyire fontosak a mai világban a személyes kapcsolatok. A fiatalok már el sem tudják képzelni, hogyan lehet okos eszközök és internet nélkül létezni. Szerencsére azoknak, akik itt élnek, még természetes, hogy meghallgatják a másikat és képesek egymással kulturáltan beszélgetni.

„A város igazi értékét a győriek szorgalma, tehetsége és munkája adja, és minden más erre épül. Önök az a generáció, akik felépítették Győrt, mi ezt szeretnénk megköszönni. Jó itt élni, nem véletlen, hogy 2022-ben Magyarország legélhetőbb városa lettünk.” – hangsúlyozta dr. Dézsi Csaba András.

Dr. Laczkovits-Takács Tímea is köszöntötte a hallgatóságot. Elmondta: régi hagyománya van a városrészben ennek a napnak, hiszen képviselősége alatt, a Covid idejét leszámítva, minden évben megrendezték. „Egész évben próbálunk figyelni az idősebbekre, a problémákat orvosolni, a felmerülő ötleteket, kéréseket teljesíteni. Nekem ez a generáció a szívem csücske, hiszen mindazt, ami most van nekünk, Önöknek köszönhetjük. Az épített környezetünket éppúgy, mint a családi hagyományainkat, melyeket továbbadnak az utókornak.” – fejtette ki a képviselő.

A délelőtt Gergely Róbert előadóművész zenés műsorával folytatódott, majd minden résztvevőt ebéddel láttak vendégül.

Galéria: Vig Norbert

TV-s szerkesztő: Kárpát Zsolt
Kapcsolódó témák: #Győr | #Győr+ TV | #idősek napja | #Ménfőcsanak |