Hirdetés

Az idei év a Generációk Házáé lesz

Fotó: Győr+
Németh Boglárka
2022.01.11. 13:29

Az épületük felújítása tavaly kezdődött, a munkák pedig a megfelelő ütemben haladnak, így szeptemberben régi-új helyére, az Aradi vértanúk útjára költözik vissza a szervezet. A Generációk házának nagy durranása a tavalyi évben, a Győr 750 tematikájú építő tábor volt, idén pedig ismét rengeteg programmal készülnek minden korosztály számára. 

Hirdetés

“Elég jó évünk volt, sajnos a covid még mindig jelen van és jelen volt  2021-ben is, de tavaly legalább nagyon sok programot már meg tudtunk tartani, az egyik ilyen sikeresemény az építőtábor volt”– mondta el a Győr+ Médiának Kokas Éva, a Generációk Házának igazgatója. A nyári Építőtábort mind, a gyerekek mind a felnőttek imádják a vezető szerint, ráadásul ez szabadtéren van és idén a város 750 éves jubileuma köré szerveződött. A város épületeiből és történeteiből táplálkoztak, emelett a bábműsorok is tükrözték az évfordulót. 

A tavaly év másik nagy eseménye az volt, hogy elkezdődött az Aradi vértanúk útján lévő központi épület felújítása. A megújulás része a Generációk zöld belvárosa elnevezésű projektnek, melynek célja a város környezeti állapotának javítása, a kijelölt területen található zöldfelületek és a hozzájuk kapcsolódó infrastruktúraelemek megújítása. “Nagyon jól halad a munka, minden héten megyünk egy kooperációra és látjuk azt, hogy nagyon jól megy minden.” – hangsúlyozta Kokas Éva, aki hozzátette, hogy a felújítás kapcsán az udvar lefedést kap, lesz egy új lift -amivel az utóbbi időben különösen aktív nyugdíjasok – kényelmesen tudnak majd közlekedni. Ezek mellett új lépcsőház is épül, továbbá az Aradi vértanúk útja felől új tereket alakítanak ki. 

Hirdetés

A Generációk Házában jelenleg 73 csoport működik, így a babás programoktól a nyugdíjasokig mindenki találhat megfelelőt. Jelenleg a központi épület a Vásárcsarnoknál van, emellett az Újkapu és a Kazinczy utcában, valamint a Virágpiac téren vannak a programok, melyek mindegyike a 2021-es évhez hasonlóan regisztrációhoz kötött. Az idei év első fele még így fog telni, addig pedig számos esemény, például a városi könyvtárral közös szervezésben is várja az érdeklődőket. ” A Városi Könyvtárban partnerekre találtunk, de nem csak most, hanem az elmúlt 20 évben is.”- tette hozzá az igazgató, aki arról is beszélt, hogy a kiállítások így a könyvtár épületében, míg a játszóház náluk működik. 

A nyári Építőtáborra március elejétől lehet majd jelentkezni. Idén a Cirkusz lesz a témakör, emellett április 3-án például egy hímestojás kiállítás is lesz a Herman Ottó utcában. Továbbá szokásos módon megtartják a Kisfaludy napokat és a Kormos István Szavalóversenyt is. Szeptemberben azonban a remények szerint a Generációk háza visszaköltözik majd a régi-új helyére, ahol nagyobb terekben és modern környezetben várják majd a csoportokat.  

Kapcsolódó témák: #generációk háza | #Győr+ TV | #híradó |
likeold
a fb oldalunkat