Hirdetés

Az Audi 100 milliós adománya a várossal való összetartozás jele

Fotó: O. Jakócs Péter
Hajba Ferenc
2020.05.29. 12:30

Az Audi Hungaria 100 millió forint értékű támogatást adományozott hat győri és regionális intézménynek a koronavírus elleni küzdelemre. Dr. Dézsi Csaba András polgármester szerint a bajban derül ki, hogy ki az igazi barát.

Hirdetés

Alfons Dintner, az Audi Hungaria igazgatóságának elnöke a pénteki adományátadáson úgy fogalmazott: nem szigeten élünk, hanem a társadalomban, vannak tehát társadalmi kötelezettségeink, amit szívesen teljesítünk is, hiszen ez munkatársaink és a Győrben élő embereknek is sokat segíthet, főleg a veszélyhelyzetek idején.

„Mi segítünk, hogy ők is segíthessenek. A régió legnagyobb munkaadójaként adományunkkal szeretnénk hozzájárulni a koronavírus elleni harchoz, és egyúttal megköszönni az egészségügyi és szociális dolgozók elkötelezettségét, eredményes munkáját” – jelentette ki Alfons Dintner. Hozzátette: ez az adomány várossal való összetartozásunk és szolidaritásunk jele is.

Az igazgatóság elnöke utalt arra: az Audi, mint világcég figyeli munkatársai országainak és partnereinek, vásárlóinak a helyzetét, hiszen mindennapi kenyerük múlik azon, hol, mikor áll talpra a járvány miatt legyengült gazdaság. A folyamat lassú, de biztató, így a győri Audi már hetek óta gyárt motorokat és autókat is, közölte az igazgatóság elnöke.

A munkaterületek átalakításával, plexifalak kiépítésével, a távolság betartásával, maszkokkal, szervezéssel, szigorú védekezéssel ügyelünk arra, hogy munkatársaink egészsége ne legyen veszélyben – hangoztatta. – Ennek is köszönhető, hogy az Audi dolgozói közül eddig mindösszesen ketten kapták el a vírust, s egyértelműen kiderült, hogy ők sem a gyáron belül.

Dr. Dézsi Csaba András polgármesterként, egyben orvosként is köszönetet mondott az adományért. A bajban derül ki, hogy ki egy embernek vagy egy városközösségnek az igazi barátja, emelte ki a polgármester. Hozzáfűzte: az Audi azon túl, hogy folyamatos támogatója a Győri Balettnek, a Győri Filharmonikusoknak, a nyárzáró koncerteknek, a női kézilabdacsapatnak pedig névadó szponzora is, mindig segítette az egészségügyet és a szociális intézményeket. Természeti katasztrófák idején pedig azonnal mellénk állt, emlékeztetett például a jelentős, árvízvédelmi segítségre.

A polgármester megköszönte, hogy az Audi a kényszerű leálláskor is mindent megtett azért, hogy munkatársaik ne maradjanak fizetés nélkül.

Az Audi példamutató módon a rendkívüli gazdasági helyzetben is ott áll a város és a győriek mellett – jelentette ki Dr. Dézsi Csaba András. Szerinte az Audi stratégiája a koronavírus idején gazdasági szempontból is előrelátó, a jövőre gondolnak, és pontosan tudják, hogy a termelési folyamatban még a robotizáció idején is csak képzett, a vállalat értékei iránt elkötelezett munkavállalókkal érhetnek el további sikereit.

Az adományok legnagyobb kedvezményezettje a Petz Aladár Megyei Oktató Kórház. Dr. Tamás László János főigazgató főorvos azzal kezdte köszönetét, hogy rendkívül nehéz három hónap áll a kórház, mint intézmény, az ott dolgozó orvosok, ápolók mögött. Rengeteg embert láttak el, vizsgáltak meg, 33 pozitív tesztet mutató embert kezeltek, öt ember került lélegeztető gépre, s egy beteget vesztettek el.

Nem tagadom, mondta dr. Tamás László János, hogy arra számítottunk és készültünk, hogy Győr, többek között a gyárakban koncentrálódó munkavállalók miatt is, az ország első négy gócpontjába tartozik majd. A lakosság fegyelmezettsége, az egészségügyi dolgozók áldozatos munkája, a város segítsége, s a kórház mögött folyamatosan álló ipari cégek – különösen az Audi – támogatása nagy mértékben hozzájárult a jó eredmények eléréséhez.

Felhívta a figyelmet, hogy a járvány még nem múlt el, egy ideje nem volt a győri kórházban koronavírusos beteg, most viszont kettőt is küldtek Komárom-Esztergom megyéből. A főigazgató főorvos fölsorolta az elmúlt hónapban végrehajtott fejlesztéseket, többek között a pulmonológián és az intenzív osztályon kiépített csúcstechnológiás őrző rendszert és irányító központot, amelyről korábban csak álmodni mertek.

Az Audi által támogatott szervezetek, intézmények és a megjelölt célok:

A Petz Aladár kórház összességében 42 millió forint értékű adományt kapott, főleg röntgen és intenzív betegőrző monitorokra, lélegeztetőgépekre, védőfelszerelésekre. A győri mentőállomás alapítványát 2 millió 450 ezer forint értékben támogatták védőeszközök és fertőtlenítőszerek beszerzésére. A győri háziorvosok ügyelete 15 millió forint adományban részesült, amit az általános ellátáshoz szükséges eszközökre, fertőtlenítő készülékekre, s védőeszközökre használtak fel. Győr Egyesített Egészségügyi és Szociális Intézménye több mint 5 milliós adományból vásárolhatott védőeszközöket és fertőtlenítő készülékeket. A városunkban működő, hajléktalanokat segítő szolgálat 8 millió 300 ezer forintos Audi-támogatásból vett higiénés szereket, készülékeket, védőeszközöket. Rajtuk kívül a mosonmagyaróvári közösségek orvosi ügyelete részesült az adományból

Az átadás után a város vezetőinek bemutatta az Audi azokat az autókat, melyeket már korábban adományoztak az egészségügyi intézményeknek, illetve a győri gyárban készülő egyik büszkeségüket, az A3-as RS változatát. A most átadott 100 millió forintos adományban autó nem szerepelt.

Tv-s szerkesztő: Kárpát Zsolt

Kapcsolódó témák: #Audi | #egészségügy | #Győr+ TV | #koronavírus | #PAMOK |
Hirdetés