Az Arrabona Futófesztivállal indult a Őszi Családi Sport-és Egészségnap

Fotó: Vig Norbert
Németh Boglárka
2021.09.25. 11:56

A verseny közös bemelegítéssel kezdődött, majd mindenki felsorakozott a rajtvonalnál. A futókat Kálmán Csilla, Egészséges Életmódért felelős polgármesteri biztos köszöntötte

Délelőtt 10 órakor startolt el a 600 méteres táv futóversenye a Barátság Sportpark mellől. Ezen többségében kisgyermekes családok vettek részt. A verseny közös bemelegítéssel kezdődött, majd mindenki felsorakozott a rajtvonalnál.

A futókat Kálmán Csilla, Egészséges Életmódért felelős polgármesteri biztos köszöntötte. A sportoló elmondta: nagyon örül annak, hogy a koronavírus most lehetővé tette a verseny megtartását, melyre nagyon sokan neveztek. A polgármesteri biztos kiemelte: a jövőben sok terve van arra, hogy a város vezetésével közösen minden győrit megmozgassanak.

A futók többsége a 3 km-es távot teljesítette. Sorra érkeztek a célba a versenyzők. A második helyezett Józsa Péter lett.

Józsa Péter (Fotó: a szerző felvétele)

A hobby futó elmondta: kicsit jobb idővel tervezte teljesíteni a távot, de nagyon jól esett neki a reggeli futás. 

A Barátság Sportparkban pedig minden mozogni vágyó megtalálhatja ma a számításait. Focizni is lehet, de még a vívást is bárki kipróbálhatna. A Győrplusznak nyilatkozó családok többsége úgy fogalmazott: fontos, hogy gyermekeik már kiskorban megtanulják a mozgás mennyire fontos ahhoz, hogy egészséges felnőtté váljanak, így nem volt kérdés, hogy a szombat délelőtti lustálkodás helyett inkább az egészségnapot válasszák. 

Fotógaléria: Vig Norbert

TV-s szerkesztő: Németh Boglárka, Ficsór Dávid

Kapcsolódó témák: #egészség | #Győr | #mozgás | #sport |