Oktatás, sport, környezetvédelem

Az áldozatos munkát díjazták

Fotó: O. Jakócs Péter
Győr+
2020.06.05. 14:59

A Győr Oktatásügyéért, a Győr Sportjáért és a Kitaibel Pál Környezetvédelmi Emlékérem díjakat pénteken adták át a Városházán.

Az ünnepségen a díjazottak mellett vendégként részt vett Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő és Filep Bálint egyetemi kancellár is. A rendezvény elején dr. Dézsi Csaba András polgármester köszöntötte az ünnepelteket:

A koronavírus járvány speciális helyzetet teremtett, ami sok nehézséggel járt ugyan, de számos jó példa mutatta meg az összefogás erejét. Ilyen jó példa a pedagógusok áldozatos és rugalmas hozzáállása, amely lehetővé tette a gyors átállást a digitális oktatásra. Munkájuk révén a fiatalok tovább tanulhattak, nem szakadt meg a tanév.” – fogalmazott a polgármester, aki a sportolók és sportszakemberek munkáját is méltatta.

Kiemelte, az ő küldetésük során kiemelt fontosságú a fiatalok egészséges életmódra nevelése, hiszen a sport nem csak a fizikai, de a lelki egészséghez is hozzájárul.

A Kitaibel Pál-díj a város környezetvédelmi elismerése, amely a Környezetvédelmi Világnaphoz kapcsolódik. Ennek kapcsán dr. Dézsi Csaba András elmondta, a környezetvédelem többek között azért fontos, hogy élhető formában adjuk tovább a bolygót ahol élünk, az utánunk jövőknek. Ehhez pedig elengedhetetlen a szemléletformálás, hiszen ez a terület is összefogást igényel.

A polgármester dr. Pergel Elza alpolgármesterrel közösen adta át a Győr Oktatásügyéért díjakat.

Holle Zsuzsanna a Sün Balázs Óvoda vezetője az egészségnevelés és a hátránykompenzáció területén folytatott tevékenysége, a sajátos nevelési igényű, valamint a beilleszkedési, tanulási és magatartási nehézséggel küzdő gyermekek integrált nevelése területén végzett munkájáért vehette át az elismerést.

A díjat Répásiné Hajnal Csilla a Győri Váci Mihály Általános Iskola igazgatója több évtizedes pedagógusi tevékenysége és munkakultúrája, a meditációs jó gyakorlat meghonosítása, drámapedagógusi és rendezői munkája miatt kapta meg. Árpásiné Domán Mónikának, az Audi Hungária Általános Művelődési Központ, Nemzetiségi Német-Magyar Óvodája vezetőjének a speciális kétnyelvű program megvalósítása, a német nemzetiségi óvodai nevelés módszertani kultúrájának alkalmazása elismeréseként ítélték oda a díjat.

A polgármester és Petrov Iván polgármesteri biztos ezt követően a Győr Sportjáért díjakat adta át.

Sztanity Lászlót a Győri Vízisport SE kajak-kenu szakosztályának vezetőedzőjét a győri kajak-kenu sportág eredményessége, hírnevének öregbítése, valamint a fiatalok körében a sportág népszerűsítése érdekében betöltött kiemelkedő szerepe elismeréseként díjazták. Németh Zsolt a Győri Szakképzési Centrum Bercsényi Miklós Közlekedési és Sportiskolai Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája igazgatója a diákok testnevelésének és sporttevékenységének fejlesztése területén kifejtett magas színvonalú munkája elismeréseként vehette át az elismerést.

A Környezetvédelmi Világnap alkalmából adta át dr. Dézsi Csaba András és Radnóti Ákos alpolgármester a Kitaibel Pál Környezetvédelmi Emlékérmet Gülch Csaba költő, újságírónak irodalmi alkotói és újságírói munkássága során a környezet-és természetvédelem területén végzett szemléletformáló tevékenysége elismeréseként.

A kitüntetettek a köszönet szavai mellett egyetértettek abban, hogy bár az ünnepségen névre szóló díjat vettek át, az elismerés kollégáikat is illeti, hiszen mindannyian nagyszerű csapat tagjai, és kiváló szakemberekkel dolgoznak együtt.

TV-s szerkesztő: Ficsór Dávid
Szerző: Papp Zsolt

Kapcsolódó témák: #Győr | #Győr+ TV | #Győri önkormányzat | #közélet |