Hirdetés
Jótékonyság

Automata befőzők és aszalók karácsonyra

Fotó: MekliZ Fotó
Németh Boglárka
2021.11.26. 17:13

Civil szervezetek kaptak automata befőzőket és aszalógépeket a CÖF-CÖKA, a Magyar Asszonyok Érdekszövetsége és Simon Róbert Balázs országgyűlési képviselő jóvoltából Győrben.

Hirdetés

Az Értelmileg Sérültek és Segítőik Győr-Moson-Sopron Megyei Szervezete, a Győri Tanoda, az Ördögkonyha és a Mikulás Birodalom Alapítvány lett gazdagabb a gépekkel.

Simon Róbert Balázs országgyűlési képviselő javaslatára lettek ők a kiválasztottak. A gépeket ma ünnepélyes keretek között kapták meg. “Én magam is azt gondolom országgyűlési képviselőként most itt az adventi időszakban, hogy ha van erre lehetőségünk akkor támogassunk olyan személyeket, egyesületeket vagy civil szervezeteket, akik ezt kamatoztatni tudják, tovább tudják adni az érintett gyerekeknek vagy a rászorulóknak.” – mondta el a képviselő, majd hozzátette, természetesen nem csak ebben az időszakban kell segíteni, de ilyenkor ez különösen fontos. 

Hirdetés

Heizler Norbert, a CÖF-CÖKA, országos koordinátora elmondta, hogy 2016 óta a korszerű közétkeztetés lett a szervezet egyik fő témája. Ennek kapcsán egy könyvet is kiadtak, a cél pedig az, hogy 2023-ra az alapanyagok 80%-a magyar, azon belül is az adott intézmények közelében megtermelt áru legyen. Nagyon fontos számukra, hogy azok a szervezetek akik ezekben az adományokban részesülnek mintegy közösségi élményként használják az eszközöket.

Patonai Judit, az ördögkonyha vezetője, Tóth Jánosné Éva, az Értelmileg Sérültek és Segítőik Győr-Moson-Sopron Megyei Szervezetének elnöke, Dr. Szakácsné Foki Katalin, a Győri Tanoda vezetője, valamint Farkas Imre, a Mikulás Birodalom Alapítvány alapítója is mind megköszönték az adományokat, melyekkel ivólevet, teát, forralt bort vagy épp lekvárt tudnak majd készíteni.

Szőnyi Kinga, a a Magyar Asszonyok Érdekszövetségének elnöke az esemény kapcsán kiemelte: adni és adományozni jó és azt reméli, a mostani adakozáson felbuzdulva más szervezetek és civil személyek is így döntenek majd. 

Galéria: MekliZ Fotó

Kapcsolódó témák: #galéria | #Győr+ TV | #híradó | #jótékonyság | #karácsony | #ünnep |
likeold
a fb oldalunkat