Hirdetés

“Átvettük a kulcsot és a hatalmat a város felett!”

Fotó: Ács Tamás
Győr+
2022.07.01. 20:48

Hivatalosan is átadta a város kulcsait dr. Dézsi Csaba András a Győrkőcfesztiválnak.

Hirdetés

Tizenötödik alkalommal tartják meg a Győrkőcfesztivált a városban. A programok ide kattintva, a fesztivál hivatalos honlapján érhetőek el. “A rendezvény mottója: „10 helyszínen, 1000 program, zsebpénz nem kell, mert ingyen van” – a programok minden 14 éven aluli gyereknek ingyenesek. A Győrkőc célja, hogy a belváros egy hatalmas játszótérré változzon – emelte ki Kocsis Rozi, a Vaskakas Bábszínház igazgatója és a fesztivál főszervezője. Kocsis Rozival a Győr+ Rádióban beszélgettek kollégáink Győr egyik leghíresebb rendezvényéről:

Nem csak a város lakóit várják a fesztiválra, a MÁV is kedvezményekkel kedveskedik a résztvevőknek, részletek ide kattintva olvashatóak erről. A Belváros feldíszítése már hetekkel ezelőtt megkezdődött, nagy lelkesedéssel várták a szervezők is az eseményt, hiszen ilyenkor valóban a gyerekeké lesz a város, és boldog zsivaj tölti be a Belváros utcáit.

Hirdetés

A hivatalos megnyitó pénteken délután fél hatkor volt a Dunakapu téren, az Égigérő muzsika mesekoncerttel, az est fénypontja azonban egyértelműen este nyolc órakor volt, ugyanis ekkor adta át a város polgármestere, dr. Dézsi Csaba András a város kulcsait. A Dunakapu téren Kocsis Rozi hangolta a fiatalokat; izgatott kiabálás, sikítások közepette várták a városvezetőt és vele a lehetőséget, hogy tényleg egy hatalmas játszótérré váljon Győr szíve.

Az átadás előtt a Vaskakas Bábszínház színészei egy mókás műtői jelenetnek álcázott előadás keretében újraélesztették a Győrkőcfesztivál szívét. “Két év után újra dobog a Győrkőc szíve!” – jelentette be Kocsis Rozi, a gyerekek ezt hangos üdvrivalgással fogadták.

Az újjáélesztés azonban nem sikerült volna szakértő kezek nélkül: a harmadik próbálkozásnál érkezett meg dr. Dézsi Csaba András. “Egyetlen dolog, ami nagyon fontos ezeken a napokon is: a béke, és szeretet, ez legyen a jelszó!” – hangsúlyozta a polgármester, aki így folytatta: “vigyázzatok a városra, hogy azt úgy kapjuk vissza, hogy lehetőleg még békésebb, és még több szeretet legyen benne!”. 

Ezután a színpadra lépő gyerekek átvették a város kulcsát: “Átvesszük a kulcsot és a hatalmat a város felett! A polgármester bácsi nyugodtan szabadságra mehet!” Az egész napos kánikula után ekkor kezdett feltámadni a viharos éjszakát előre jelző szél, de a Dunakapu téren kialakított tánctér megtelt a gyerekekkel és szüleikkel, és utcabál kezdődött. Szombaton és vasárnap egész napos programokkal várják a családokat a belvárosban.

Galéria: Ács Tamás

Kapcsolódó témák: #galéria | #gyerek | #Győrkőcfesztivál | #program |
likeold
a fb oldalunkat