Hirdetés

Már a Győrkőcre díszítették a belvárost

Fotó: Ács Tamás
Zombai-Kovács Ákos
2022.06.20. 14:39

Már csak 11-et kell aludni és kezdődik a Győrkőcfesztivál. A Covid után újra megrendezik a város talán legnépszerűbb programját, amire gőzerővel készülnek a szervezők, a Vaskakas Bábszínház társulata. A fesztivál koncepciója idén is változatlan, a cél, hogy egy hétvégére játszótérré változzon Győr belvárosa. A korábbiakhoz hasonlóan most is 10 helyszínen, 1000 program várja majd a fesztiválra látogatókat. Kocsis Rozi igazgató arra számít, hogy legalább 30 ezer gyerek és az őket kísérő szülők vesznek részt az eseményeken. Hétfőn már a Győrkőc Fesztiválra díszítették fel a belvárost.

Hirdetés

Hétfőhöz képest már csak 11-et kell aludni és kezdődik a Győrkőcfesztivál. Az előkészületekhez pedig már hagyományosan hozzá tartozik, hogy a Vaskakas Bábszínház munkatársai feldíszítik a belvárost, ezzel is hirdetve, hamarosan indul a buli. Ezúttal 10 helyre gyerekek által készített portrék kerültek ki. „Még 2021-ben írtunk ki egy pályázatot, melyben portrék rajzolását kértük a gyerekektől, nagyon sokan jelentkeztek és most mindenki megcsodálhatja a műveket, mert ezek hirdetik a következő napokban a közelgő fesztivált” – mondta a Győr+ Médiának Kocsis Rozi.

Két év kihagyás után indulhat hamarosan a 15. Győrkőc buli, a Vaskakas pedig 30 éves. Vagyis dupla jubileum köré szövődnek az idei fesztivál programjai. Kocsis Rozi azt ígéri, minimum a korábbi sokszínűség jellemzi majd a július 1. és 3. között zajló sorozatot. „Azt tudom ígérni, hogy ugyanolyan magas színvonalú lesz az idei Győrkőcfesztivál, mint a korábbiak, hazai és nemzetköz sztárfellépők, sok-sok színes program, tele lesz az a hétvége élménnyel a belvárosban” – tette hozzá a Vaskakas Bábszínház igazgatója.

Hirdetés

A Covid és a háború okozta gazdasági válság a fesztivál szervezőit is érinti, de ők azt ígérik, a gyerekek és a családok ebből semmit sem fognak érezni. Kocsis Rozi abban bízik, hogy 30 ezer gyerek és felnőtt kísérőik érkeznek majd a Győrkőcre. „Sok helyre pályáztunk, amit tudtunk, magunk csináltunk vagy csinálunk az előkészületek során, így most nem lesz hiány a programokból, eseményekből és foglalkozásokból, minimum azt a hangulatot tudjuk ígérni, mint az előző 14 Győrkőcön” – foglalta össze a főszervező.

A gyerekportrékból álló utcai díszekből 10 került ki a Baross útra és a Kazinczy utcába. A tartó oszlopokon pedig QR kódokat találhatnak az érdeklődők, amik segítségével Vaskakas meséket hallgathatnak, egyfajta ráhangolódásként a közelgő fesztiválra. A részletes fesztiválprogramot pedig kedden, a Virágpiacra tervezett sajtótájékoztatón ismertetik a szervezők.

Galéria: Ács Tamás

TV-s szerkesztő: Zombai-Kovács Ákos

likeold
a fb oldalunkat