Hirdetés

Újra Győrkőcfesztivál!

Fozó: Győr+
Győr+
2022.06.27. 14:01

Két év után rendezik meg újra a Győrkőcfesztivált július 1. és 3. között, immáron 15. alkalommal. A gyerkőcök legelőször 2008-ban vehettek részt ezen az eseményen.

Hirdetés

A rendezvény mottója: „10 helyszínen, 1000 program, zsebpénz nem kell, mert ingyen van” – a programok minden 14 éven aluli gyereknek ingyenesek. A Győrkőc célja, hogy a belváros egy hatalmas játszótérré változzon – emelte ki Kocsis Rozi, a Vaskakas Bábszínház igazgatója és a fesztivál főszervezője. “A gyerekek kerüljenek a központba, ezen a hétvégén a gyerekekről szóljon minden” – mutatott rá a szervező.

A fesztivált a Dunakapu téren nyitják meg, pénteken fél 6-kor. A legfontosabb esemény ezen a napon a Kulcsátadó Ceremónia, ahol a gyerekek megkapják a város kulcsát.

Hirdetés

Művészeti áganként kipróbálhatják magukat az érdeklődők, a Győrkőc programjait tematikusan helyezik el az egész Belváros területén.

A háromnapos ünneplést egy Fesztiválzáró Koncert zárja a Radó-szigeten vasárnap este a Bab Társulat gólyalábas előadásával és a Vaskakas Bábszínház minikoncertjével. Részletes programlista ide kattintva érhető el.

Kocsis Rozival Bajzát Zsuzsi és Orosz Sándor beszélgettek a Győr+ Reggel műsorában.

Kapcsolódó témák: #Győr+ Reggel | #Győrkőcfesztivál |
likeold
a fb oldalunkat