Átadták az „ökokoszorú” készítő pályázat díjait

Fotó: Ács Tamás
Ficsór Dávid
2021.12.14. 18:18

Tegnap zárult le a Generációk Háza és a Győr+ Média adventi ökokoszorú készítő pályázata, ma pedig már a díjakat is átadták a nyerteseknek.

A verseny a Generációk Zöld Belvárosa projekt keretén belül zajlott, a feladat az volt, hogy újrahasznosítható alapanyagok felhasználásával készítsenek adventi koszorút a jelentkezők, majd az alkotást fotózzák le és a fotót küldjék el a Győr+ szerkesztőségébe.

A remekműveket a Facebook-oldalunkra töltöttük fel, ahol szavazni lehetett rájuk. A három legtöbb szavazatot kapott koszorúért pénzdíj járt, és a szervezők odaítéltek egy különdíjat is. Kedden délután a Generációk Háza ideiglenes otthonában osztották ki a győzteseknek járó nyereményeket.

Intézményünk nagyon régóta a környezettudatos szemléletet próbálja népszerűsíteni, és nagyon örülünk, hogy a Győr Plusszal együtt tudtunk dolgozni, hiszen ők is élen járnak a figyelemfelhívásban, ami a zöld szemléletet illeti, ráadásul már rutinosak a koszorú szépségverseny lebonyolításában is” – mondta Fazekas Antónia, a Generációk Háza igazgatóhelyettese.

Úgy gondoltuk, hogy a hagyományos adventi megmérettetésünkbe idén belecsempészünk egy kicsit a zöld gondolkodásmódból, ha már maga a vállalat is nagy hangsúlyt fektet az ökotudatosságra, és nagyon örülünk, hogy ilyen népszerű volt az emberek körében. Remek, kreatív pályázatok érkeztek” –hangsúlyozta Iván Gábor, a Győr+ Média marketingvezetője.

Az első helyezett Hegyi Dóra lett Kisbodakról, aki 970 szavazatot gyűjtött a koszorújára, ő 30 ezer forintot vehetett át. A nyertes elmondta, nagyon örül és büszke rá, hogy neki sikerült megnyernie a versenyt.

A második helyen Molnár Anikó végzett 922 kedveléssel, a harmadik pedig Horváthné Herczeg Zsuzsanna lett 439 like szavazattal.

A leginkább “újrahasznos” jellege, egyedisége, egyúttal szépsége és mutatóssága miatt szervezői különdíjban részesült Molnár Barbara, vagy művésznevén Rose Miller. A különdíjas elmondta, uszadék fából és fatörzsből készült a koszorú alapja, azt újrahasznosított gyertyával és művirágdarabokkal díszítette, nagyjából 5-6 órát vett igénybe az elkészítése.

A szervezők a nagy sikerre való tekintettel jövőre még nagyobbat álmodnak majd, hiszen még ökotudatosabbra tervezik az adventi pályázatot. 

Galéria: Ács Tamás