Átadták a rendelőt

Földvári Gabriella Fotó: Marcali Gábor
2023.06.15. 11:21

Komplex felújításon és bővítésen esett át a József Attila úti orvosi rendelő, melyben így három felnőtt-, három gyermekpraxis, valamint öt védőnői szolgálat áll a lakosok rendelkezésére. Az ünnepélyes átadásra csütörtökön került sor.

Komplex átalakítás részeként energetikai felújítás történt, nyílászárócserékkel, akadálymentesítéssel és a projekt részeként felújították az épület előtti útszakaszt és parkolókat is kialakítottak. A munkálatokra Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata közel 533 millió forintos európai uniós és magyar állami támogatást nyert, mely mellé több mint 46,5 millió Ft saját forrást biztosított a győri önkormányzat.

Dr. Dézsi Csaba András polgármester köszöntőjében arról beszélt, hogy Győr tavaly elnyerte a legélhetőbb város címet, és ahhoz, hogy ezt a színvonalat megtartsuk, sokat kell tenni. Ennek egyik újabb látványos eleme, hogy a rendelő előtti útszakasz is megújult, és 16 parkolót is kialakítottak. A másik fontos eleme az, hogy teljesült a három éve felállt városvezetés célkitűzése, mely szerint energiatakarékos beruházásokat hajtanak végre, amelyek a fenntartható fejlődést szolgálják. Ez a komplex felújítás is ennek egyik példája. „Csúszott a beruházás, a tervezésnél sajnos nem vették figyelembe, hogy a szomszéd ház túl közel van, tűzzáró vakolatot kellett volna előírni, ez nem történt meg, de végül egy tűzzáró fal felépítésével megoldódott a dolog” – beszélt a csúszás okáról dr. Dézsi Csaba András. Végül megköszönte mindazok munkáját, akik részt vettek a felújításban „Igazi csapatmunka volt!” – zárta a polgármester.

Szabadhegy és Kismegyer lakossága meghaladja a 15 ezret, a komplex felújítással az itt élők számára egy új egészségügyi központ létesült – erről Simon Róbert Balázs országgyűlési képviselő beszélt. Megtörtént az épületegyüttes hőszigetelése, új nyílászárókat építettek be a kor energiatakarékossági követelményeit teljesítő paraméterekkel, valamint modern fűtést alakítottak ki, amely gazdaságosan üzemeltethető. Az épületkomplexum akadálymentesített lett, mindhárom egységben akadálymentes mosdót, valamit információs és irányjelző táblákat alakítottak ki. 16 parkoló épült meg és a rendelő előtti útszakaszt is felújították, járdával együtt. „A 21. században így néz ki egy orvosi rendelő és a környezete” – hangsúlyozta a politikus.

Hajszán Gyula, a terület önkormányzati képviselője a szabadhegyiek nevében megköszönte, hogy a projekt megvalósulhatott. A kivitelezés 2021 augusztusában kezdődött, melynek keretében a gyermekorvosi és a háziorvosi rendelők közé egy védőnői épületszárnyat is felhúztak. A beruházás decemberben befejeződött, de szakhatósági engedélyek hiányában mostanra csúszott az átadás. „ A csodálatos létesítményben csodálatos orvosok és védőnők tevékenykednek, jó egészséget kívánok nekik és kevés beteget!” – hangsúlyozta a képviselő.

LAKOSSÁGI TÁJÉKOZTATÓ

Az Egyesített Egészségügyi és Szociális Intézmény tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot, hogy a Győr, József Attila út 85. szám alatti rendelőintézet felújítási munkálatai befejeződtek. Ennek köszönhetően az egészségügyi szolgáltatók visszaköltöznek a felújított épületbe. A költöztetés előre egyeztetve, ütemezetten zajlik. Kérjük a lakosság fokozott figyelmét az ellátási helyekkel kapcsolatban. A telefonszámok nem változtak. Megértésüket és türelmüket köszönjük!

Házi gyermekorvosok:

OrvosTelefonszámJózsef Attila úti rendelőben kezdés ideje
Somfainé dr. Szédelyi Nikoletta96/434-6222023. 06. 22.
Dr. Turi Szilárd96/411-4862023. 06. 22.
Dr. Horváth Eszter96/411-1762023. 06. 23.

Védőnők:

VédőnőkTelefonszámJózsef Attila úti rendelőben kezdés ideje
Védőnők96/415-1682023. 06. 27.

Felnőtt háziorvosok:

OrvosTelefonszámJózsef Attila úti rendelőben kezdés ideje
Dr. Tóth Veronika96/517-4272023. 06. 28.
Dr. Weisz Mária Terézia96/418-7662023. 06. 29.
Dr. Czellár Éva96/413-2072023. 06. 29.

A „József Attila úti rendelő átalakítása és bővítése” című, TOP-6.6.1-16-GY1-2019-00002 azonosítószámú projekt az Európai Regionális Fejlesztési Alap és a Magyar Állam társfinanszírozásban valósul meg.

Galéria: Marcali Gábor

TV-s szerkesztő: Zombai-Kovács Ákos

(x)