Elismerések

Átadták a Győr Oktatásügyéért és Győr Sportjáért Díjakat

Fotó: Marcali Gábor
Ficsór Dávid
2021.06.03. 17:58

A Győr Oktatásügyéért és a Győr Sportjáért díjakat csütörtökön adták át a Városházán. A rendezvény elején dr. Dézsi Csaba András polgármester köszöntötte az ünnepelteket

„A járványhelyzet a tavalyihoz hasonlóan az idén is arra kényszerítette a tanárokat és a diákokat, hogy a jelenléti helyett a digitális oktatásra térjenek át. Először is gratulálok, hogy ebben a nehéz helyzetben is helyt álltak, és a gyerekek szellemi fejlődését tartották szem előtt. Az, hogy eredményesen elvégezhetik a diákok a tanévet, hogy sikeresen érettségizhettek, hogy nagy reményekkel nézhetnek a továbbtanulás elé, jelentős mértékben az Önök érdeme is.”

Az átadáson ott volt a Győr+ TV Híradója is (a cikk a videó után folytatódik):

A városvezető hozzátette, köszöni az óvodapedagógusok, és a bölcsődei dolgozók munkáját is, akik felelősséget vállaltak a kisgyermekekért, akiket a szülők nem tudtak otthon tartani. Az ő munkájuk hihetetlenül nagy jelentőséggel bír, hiszen a legkisebbek számára a szocializáció, a közösségbe való beilleszkedés időszaka ez.

Díjátadók és díjazottak

A polgármester dr. Pergel Elza alpolgármesterrel közösen adta át a Győr Oktatásügyéért díjakat.

Elsőként Bozsakiné Tolnay Erzsébet, a Nagybácsai Óvoda óvodatitkára vehette át kitüntetést, több évtizeden keresztül végzett lelkiismeretes és precíz óvodatitkári munkája, példaértékű munkafegyelme és munkamorálja, a szülőkkel, a gyermekekkel és a munkatársakkal kialakított együttműködő kapcsolata, segítőkész, udvarias hozzáállása elismeréseként.

Bozsakiné Tolnay Erzsébet és a díjátadók

Dezamics Zoltán, a Győri Szakképzési Centrum Lukács Sándor Járműipari és Gépészeti Technikum és Kollégium műszaki igazgatóhelyettesének a szakképzés fejlesztése és megújítása területén nyújtott kimagasló, példaértékű és innovatív tevékenysége, az új technológiai eszközök szakképzésben történő meghonosítása, kiemelkedő szakmai és vezetői tevékenysége elismeréseként ítélték oda a díjat.

Dezamics Zoltán és a díjátadók

Havasréti Béláné, a Győr-Moson-Sopron Megyei Pedagógiai Szakszolgálat Győri Tagintézmény Talentum Műhelyének tehetséggondozó koordinátora több évtizedes kiemelkedő pedagógusi munkája, a diákok fejlődését segítő tehetséggondozó tevékenysége, tanulmányi versenyek szervezése, a Nemzeti Tehetségsegítő Tanács tagjaként kifejtett munkássága, valamint a megyei tehetségpontokkal kialakított együttműködő kapcsolata elismeréseként vehette át a Győr Oktatásügyéért díjat.

Havasréti Béláné veszi át a díjat

„Ezen a napon köszöntjük a sport területén dolgozó szakembereket is, akik szintén nem voltak könnyű helyzetben, ebben az időszakban, hiszen folyamatosan változó versenynaptárral, elmaradó versenyekkel, a felkészülés során felmerülő akadályokkal, a folyamatos bizonytalansággal, és a nézőközönség nélkülözésével is meg kellett küzdeniük. Ezen körülmények ellenére a győri szakemberek és sportolók egyaránt kitűnő munkát végeztek, amelyekről remek eredmények, a hazai bajnokságban elért sikerek, a nemzetközi porondon mutatott teljesítmények is tanúskodnak” – emelte ki dr. Dézsi Csaba András.

A polgármester és Radnóti Ákos sportért is felelős alpolgármester adta át a Győr Sportjáért díjakat. Arnold Csaba, a Dunántúli Atlétikai Club klubigazgatója, a győri tornasport és a DAC labdarúgó szakosztály fennmaradásának, fejlődésének érdekében betöltött kiemelkedő szerepe miatt kapott elismerést.

Arnold Csaba és a díjátadók

Szarvas Zoltánnak (fenti nyitóképünkön), a Győri ETO Hockey Club SE alelnökének a győri jégsport megalakítása, fejlesztése, a fiatalok körében a sportág népszerűsítése érdekében betöltött kiemelkedő szerepének elismeréseként ítélték oda a díjat.

Hoffmann Judit és a díjátadók

Hoffmann Judit, Győr MJV Polgármesteri Hivatala sportügyi ügyintézője részére a győri sportéletben végzett több évtizedes kiemelkedő, példamutató munkájának köszönhetően adományoztak elismerést.

A második sorban: Horváth Róbert és Horváth Ferenc

Ugyancsak Győr Sportjáért díjat vehetett át Horváth Ernő a Gyirmót FC Győr tulajdonos-ügyvezetője és testvére Horváth Ferenc a klub tulajdonosa a város labdarúgó sportjának népszerűsítésében, fejlesztésében és támogatásában végzett több évtizedes kiemelkedő munkájának elismeréseként.

Galéria: Marcali Gábor

Kapcsolódó témák: #elismerés | #Győri önkormányzat | #Oktatás | #sport |