Több mint 1,6 millió forint támogatás 22 diáknak

Angyalok a belvárosban

Fotó: O. Jakócs Péter
Földvári Gabriella
2022.01.06. 12:13

Ötödik alkalommal szervezte meg a Győri Bevásárló Utcák Alapítvány az „Angyalok a belvárosban” jótékonysági akciót. A kezdeményezés célja a rászoruló, szakmát tanuló diákok támogatása.

Adventre hirdette meg az alapítvány a gyűjtést, amelyhez számos, belvárosi üzlet csatlakozott, akik gyűjtő „perselyeket” helyeztek ki, ezekbe tehették a vásárlók az adományaikat. Az így összegyűlt összeg mellé jelentős támogatást adott az OTP Bank, a Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, a Patent Csoport, Simon Róbert Balázs országgyűlési képviselő és a GYMSM KIK Női Vállalkozói Klub.

„Szívügyünk a társadalmi felelősségvállalás. A kamara alapította a Győri Bevásárló Utcák Alapítványt, a kamara angyalai pedig kapcsolatban vannak a szakképzési intézményekkel és ők tudják, vannak olyan gyerekek, akik rászorulnak a különleges gondoskodásra. Ezért döntöttünk úgy, hogy támogatjuk a hátrányos helyzetű szakképzésben résztvevő diákokat.” – tájékoztatott Obertolné Horváth Tímea, a Győri Bevásárló Utcák Alapítvány elnöke.

Idén minden eddiginél több adomány, 1 millió 650 ezer forint gyűlt össze, melyből 7 iskola 22 nehéz sorsú diákja kapott támogatást. A rászoruló fiatalok többsége tanulmányaihoz szükséges eszközt kért és kapott, tudományos számológépet, tabletet.

A Szent-Györgyi Albert Egészségügyi és Szociális Technikum és Szakképző Iskola először pályázott és nyert is 8 darab számológépet. „Vannak olyan tanulóink, akik még ezt sem engedhetik meg maguknak, mert olyan helyzetben élnek, hogy támogatásra szorulnak. A számológépek segítségével a nyolc diáknak megkönnyíthetjük a tanulást, a felkészülést a vizsgákra. Amikor a tanulók befejezik az iskolát, átadják majd a számológépet az alsóbb éveseknek.” – erről Pákozdi Magdolna, az intézmény igazgatója számolt be portálunknak.

Négy diák cipő-és ruhautalványt kapott, egy fiatalnak Simon Róbert Balázs országgyűlési képviselő ajánlott fel étkezési utalványt.

„Ott voltam öt éve a kezdeményezés elindításánál és a mostani jótékonysági akció indításánál is. Nemes a cél, a társadalmi felelősségvállalás, hiszen azok a diákok részesülnek támogatásban, akik később munkát vállalnak Győrben. Országgyűlési képviselőként én magam is csatlakoztam az akcióhoz, 50 ezer forintos vásárlási utalványt adtam át a Lukács Sándor Járműipari és Gépészeti Technikum vezetőjének.” – mondta Simon Róbert Balázs országgyűlési képviselő.

Egy rászoruló, tehetséges fiatal a Patent Csoport ösztöndíját nyerte el.

Fotó: O. Jakócs Péter

Televíziós szerkesztő: Földvári Gabriella, Kárpát Zsolt