Amerikai diplomatát fogadott a polgármester

Fotó: Vig Norbert
Győr+
2022.08.17. 14:06

Amy Hood, az amerikai nagykövetség politikai részlegének helyettes vezetője látogatott szerdán Győrbe. A diplomata több várost felkeresett már az országban, Győrbe pedig mindenképp szeretett volna ellátogatni. A polgármester, dr. Dézsi Csaba András fogadta őt és kíséretét a Városházán. A diplomata a város több évtizedes működésére volt kíváncsi, nagy hangsúllyal az ipar, a gazdaság és az egészségügy szerepére. A polgármester készséggel állt rendelkezésre és elmondta, hogy politikájának fókuszában az áll, hogy meghallgatja az emberek problémáit és véleményét, tehát Győr polgáraival közösen igyekszik építeni a várost.

A folyosón várta a városvezetés az amerikai nagykövetség küldöttjeit, köztük a politikai részleg helyettes vezetőjét Amy Hoodot. A diplomata azért jött a városba, hogy erősítse az két ország között lévő kapcsolatot. “Számunkra a követségen fontos, hogy erősítsük a kapcsolatot Amerika és Magyarország között. Mi tudjuk azt, hogy Magyarország rengeteg lehetőséget rejt számunkra a fővároson kívül is. Ez az első alkalom, hogy ebben a régióban járok és nagyon hálás vagyok, hogy megismerhetem a környéket, a várost és az embereket” – hangsúlyozta a diplomata.

Dr. Dézsi Csaba András készséggel állt a csapat rendelkezésére. “Amy Hood nagyon érdeklődött a helyi politika iránt, de leginkább a társadalmi kérdések érdekelték, hogy milyen változások zajlottak le az elmúlt 30 évben az országnak ezen a nyugati felén. Több városban járt már a keleti régióban és Győrről mindig jókat hallott, ennek következtében érdekelte, hogy ez az ereje a városnak mitől van meg. Ezt fejtettem ki neki” – tájékoztatta a Győr+ Médiát a vezető.

Dr. Dézsi Csaba András emellett beszélt a küldötteknek politikai pályafutásáról, valamint arról, hogy orvosi karrierjét városvezetőként sem szerette volna feladni. Dr. Dézsi Csaba András a nyitott városháza gondolatát is a diplomata elé tárta, és azt is megosztotta milyen fontos számára a győriek véleménye és ötletei. “Én azt mondtam, hogy az nagyon fontos, hogy nyitott legyen a városvezetés az embereknek a gondolataira, érzéseire, egy problémaérzékeny városvezetőnek kell lenni. Ha kommunikálunk az emberekkel, meghallgatjuk őket és válaszolunk a kérdéseikre és mi is kérdezünk akkor egy családként tud működni az egész közösség. 130 ezer ember esetében, nyilván dolgozni kell rajta, de megoldható, és úgy tűnik ez Győrben működik.”

Amy Hood sok tapasztalatot szerzett és nagyon tanulságosnak találta az egyeztetést, melyről sem ő, sem kísérete nem távozott üres kézzel. “Nagyon sok érdekességet hallhattunk a polgármestertől a városról, a történelméről és a különböző gazdasági helyzetekről. Ez nagyon lenyűgöző volt és természetesen várjuk a következő látogatásokat is” – zárta gondolatait Amy Hood.

Az sem kizárt, hogy a küldöttség rövidesen ismét a városba látogat majd. 

TV-s szerkesztő: Németh Boglárka

Kapcsolódó témák: #Amerika | #diplomácia | #Győr+ TV | #híradó | #politika | #városháza |