Hirdetés
Fejlesztés

Álomszép lett a Fekete Iskola új kézilabdapályája

Fotó: Marcali Gábor
Zombai-Kovács Ákos
2022.05.12. 11:35

A mintegy 1 milliárd forint értékű energetikai felújítás és az uszodafejlesztés után hivatalosan is átadták az adyvárosi Fekete István Általános Iskola kültéri kézilabdapályáját. A beruházás a Magyar Kézilabda Szövetség és Győr város összefogásával készült el, egy országos pályázat keretében. A 70 millió forint értékű modern pálya mostantól a verseny- és a tömegsportot, illetve a mindennapi mozgást segíti az intézményben. A pályaavatón ott volt a polgármester, az országgyűlési képviselő, az alpolgármester és a kézilabda szövetség megyei elnöke is.

Hirdetés

Szép, színes, modern és biztonságos az adyvárosi Fekete Iskola új, kültéri kézilabdapályája. Az országos pályázat keretében megvalósuló, mintegy 70 millió forint értékű fejlesztést az intézmény igazgatója köszönte meg mindenkinek, akik segített benne.

„Köszönjük ezt a csodaszép pályát, ami alkalmas a verseny- és szabadidősportra, a mindennapi testnevelésre és természetesen a mindannyiunk által nagyon kedvelt kézilabdára is, mi már egy ideje használjuk a pályát, ami tökéletes terep a gyerekek számára” – mondta Németh Péter, a Győri Fekete István Általános Iskola igazgatója.

Hirdetés

Győr számára kiemelten fontos a sport, annak támogatása és feltételeinek javítása. Ezt mondta a polgármester, aki szerint együtt, közösen, nagy dolgokra képesek a győriek. „A sport és a mozgás, nem csak a fizikai állapotnak tesznek jót, de serkentik az agyműködést, erősítik a koncentráló képességet és a gondolkodást” – emelte ki dr. Dézsi Csaba András.

„Nagyon örülök, hogy a Magyar Kézilabda Szövetség segítségével újabb kültéri kézilabdapályáját tudtunk megvalósítani, Adyvárosban már a másodikat, ez a pálya is a sport feltételeit javítja Győrben, ahol nagyon sokan működtek közre annak érdekében, hogy ez az újabb gyöngyszem elkészülhessen” – hangsúlyozta a polgármester.

Kara Ákos országgyűlési képviselő a korábbi fejlesztéseket is felsorolta az avatón, hiszen az iskola a közelmúltban esett át teljes energetikai felújításon és a tanuszoda is megújult. Kara Ákos szerint a Feketében most már méltó körülmények között zajlik az oktató-nevelő munka. „Arra tettem ígéretet, hogy megpróbálok javítani az oktatás feltételein a Fekete Iskolában, ennek érdekében történt meg a teljes energetikai fejlesztés és a tanuszoda felújítása is, de az iskola közössége is sok fejlesztést valósított meg az elmúlt időszakban” – fogalmazott az országgyűlési képviselő.

A megyei kézilabda szövetség elnöke is komoly szerepet vállalt a pálya megvalósításában. Auer Károly kiemelte, a Fekete komoly utánpótlásbázis és nem csak a kézilabdában. „Nagyra becsülöm azt a munkát, ami itt a Feketében már régóta zajlik, a fiam is ide járt kisgyerekként, most meg egyetemista és kitűnő tanuló, látszik, hogy kiváló alaptudást szerzett ebben az iskolában, ami most egy modern kültéri kézilabdapályával lett gazdagabb” – mondta Auer Károly.

A beszédeket követően a Feketések látványos műsorral köszönték meg a fejlesztést és mutatták be, mi mindenben jók, akkor, ha éppen nem a tanulásról van szó.

Az avató rendezvény zárásaként pedig a vendégek, illetve az iskola munkatársai hétméteresekkel tették próbára a világ egyik legjobb kapusa, a Győri Audi ETO KC kiválósága, a francia Laura Glauser tudását.

Galéria: Marcali Gábor

TV-s szerkesztő: Zombai-Kovács Ákos

likeold
a fb oldalunkat