Állati program a bölcsiben

Szerző és fotó: Zombai-Kovács Ákos
2023.10.04. 10:56

Különleges módon ünnepelték meg október negyedikét, vagyis az Állatok Világnapját egy győri bölcsődében. A révfalui intézménybe szó szerint házhoz vitték a különböző állatokat, hogy a gyerekek egészen közelről ismerkedhessenek meg velük, sőt akár meg is simogathassák őket. Az apróságok egy kutyaterapeutával és terápiás kutyusával „melegítettek” be, majd a bölcsőde udvarán lovagolhattak és az úgynevezett „nemszeretem” állatokkal is megismerkedhettek.

Bonnyt, a fekete színű labradort már jó ismerősként üdvözölték a gyerekek. Ő gazdájával, aki képzett kutyaterapeuta, visszajáró vendég a révfalui bölcsődében. A kutyus nagyon jó hatással van a kicsikre, de ez tulajdonképpen kölcsönös.

„Az a tapasztalatom, hogy minden emberre, de különösen a kicsi gyerekekre nagyon jó hatással van Bonny. Erősödik a figyelmük, jobban koncentrálnak, összpontosítanak, plusz még a kutyust is megismerik egészen közelről” – mondta a Győr+ Médiának Resch-Magyarósi Eszter, terápiás kutyafelvezető.

A benti kutyás foglalkozás után a kertben lovak és lovaglási lehetőség is várta az apróságokat. Akiknek szakemberek mutatták be az úgynevezett “nemszeretem állatokat”, mint a kígyó vagy éppen a patkány.

”Úgy alakítottuk a programot, hogy mindegyik kisgyerek közelről megnézhesse, megfoghassa, megsimogathassa az állatokat és nem csak a kedvenc, de az úgynevezett „nemszeretem” állatfajokat is megismerjék, mint a patkány vagy a kígyó” – fogalmazott Busa-Nagy Nikoletta.

A bölcsiben nem csak az Állatok Világnapját, de minden más, jeles napot is mindig megünnepelnek. Tulajdonképpen minden ünnepet meg szoktunk tartani és a jeles napokat is az évben, mint például a Víz Világnapja, amit ugyancsak kreatív módon tettük emlékezetessé. Az a célunk, hogy a gyerekek már egészen kis korukban felfogják, átéljék, miről is szólnak ezek az ünnepek vagy világnapok” – tette hozzá a Tündérmese Családi Bölcsőde vezetője. A révfalui bölcsődében a különleges program mostani sikerén felbuzdulva azt szeretnék, ha a jövőben hagyomány lenne az Állatok Világnapja, ilyen formában történő megünnepléséből.