Ákos az MCC-ben: ,,Ezt nem lehet megúszni”

Fotó: Marcali Gábor
Pécskai István
2022.03.18. 19:07

Tavaly szeptember végén jelent meg Kovács Ákos Ezt nem lehet megúszni című, első önálló novelláskötete az MCC Press gondozásában. A Kossuth-díjas énekes, előadóművész Győrbe látogatott, ahol a Mathias Corvinus Collegiumban tartott könyvbemutatót az érdeklődőknek.

Kovács Ákosról kevesen tudhatták, hogy nemcsak a zenélésben, hanem az írásban is tehetséges. A könyvével ezt az oldalát szeretné megmutatni az embereknek.

,,Azért ajánlom olvasásra a könyvet, mert húsz esztendőm és szívem-lelkem van benne. Aki számára ez izgalmas lehet, annak az olvasmány is érdekes lehet. Olyan történetek vannak benne, amelyekből magunkra ismerhetünk. Remélem, nemcsak a korosztályom, hanem minden ember. Sok fajta nyelven sikerült benne megszólalni. Vannak benne önéletrajzi elemek, vannak teljesen más emberek hangján megszólaló monológok, megjelenik benne a hrabali kisember. Ha valaki szereti Bohumil Hrabal irodalmát, akkor érezheti ennek a hatását benne. Ugyanakkor másik kedvenc szerzőm, Gabriel Garcia Márquez hatása is megjelenik a könyvben. Van egy Krúdy modorában megírt novella benne. Elég színes, sokrétű olvasmány. Ráadásul én magam sok olvasóhoz hasonlóan rövid lélegzetű olvasó vagyok” – mondta Kovács Ákos a Győr+ Médiának.

Az eseményen dr. Fekete Dávid, az MCC győri központjának regionális képviseletvezetője hangsúlyozta, az intézmény nagy hangsúlyt fektet a minőségre.

,,A Mathias Corvinus Collegium egy igazi tudásközponttá nőtte ki magát az elmúlt időszakban. Nagyon komoly országos terjeszkedésen vagyunk túl. Az általános iskolától az egyetemi korosztályig kínálunk tehetséggondozó programokat hazánk, illetve a Kárpát-medence legtehetségesebb diákjainak. Emellett azon is dolgoztunk az elmúlt időszakban, hogy ezt a tudásközponti szerepet egy saját kiadóval erősítsük meg. Örömmel jelenthetem, hogy már Győrben is nagyon sok könyv bemutatójára került sor, amely az MCC Press kiadó gondozásában jelent meg. Kovács Ákos Kossuth-díjas művész novelláskötetét is az MCC adta ki. Természetesen örömmel vettük azt a lehetőséget, ha már az MCC adta ki a könyvet, akkor Ákos személyesen is eljöjjön Győrbe. Bemutatja azt az oldalát, ami talán egy picit kevesebben ismernek, mint az énekesi karrierjét” – jelentette ki dr. Fekete Dávid.

Galéria: Marcali Gábor

TV- s szerkesztő: Pécskai István, Zombai-Kovács Ákos