Ajándék iskolakezdő csomag a várostól

Fotó: O. Jakócs Péter
Németh Boglárka
2021.09.01. 11:58

Ingyenes füzet-és iskolakezdő csomagot kaptak a győri elsősök a város vezetésétől. Dr. Dézsi Csaba András az Arany János Általános Iskolában személyesen mutatta be az ajándék tartalmát a legkisebbeknek. A gyerekek egy verssel fogadták a polgármestert. A csomagban, Győr város kakasát, Pihét, a győri várat és a jubileumi évet is megjelenítették a füzetborítókon. A polgármester szerint fontos, hogy már az elsősökben is erősítsék a lokálpatriotizmust.

Csillogó szemmel ültek az iskolapadban az 1.D osztály tanulói szerda reggel. Nemcsak az első nap izgalma miatt, hanem mert különleges vendég érkezett hozzájuk. A város polgármesterét, dr. Dézsi Csaba Andrást várták, aki bemutatta nekik az iskolakezdő pakk tartalmát.

A legkisebbek egy verssel köszöntötték a város első emberét, majd jöhetett az izgalmas bontogatás. A kicsik elsőként egy gyöngybetűkkel írt üzenetre is figyelmesek lehettek, bár ezt többségük még nem tudta elolvasni, a polgármester igyekezett olyan betűket rajzolni, ahogy azt régebben ő is megtanulta az iskolában.

Dr. Dézsi Csaba András a Győr+-nak elmondta: a füzetek borítóit úgy tervezték, hogy a városhoz kötődő motívumok jelenjenek meg rajtuk. Így például a város kakasa, Pihe és a Győri Vár is helyet kapott. A polgármester kiemelte: fontos küldetése, hogy ezzel már a legkisebbekben is erősítse a lokálpatriotizmust. Dr. Dézsi Csaba András hozzátette: az idei tanévkezdés erőt és kitartást kíván a diákoktól, a szülőktől és a pedagógusoktól is, hiszen egy olyan tanéven vagyunk túl, melynek nagy része az online térben zajlott. A polgármester szerint a jelenléti oktatás mindenkitől nagy fegyelmet kíván, azonban megoldás lehet, ha azok, akik eddig még nem tették felveszik az oltást, így valószínűbb, hogy elkerülhető egy újabb zárás.

Az Arany János Általános Iskola két tanítási nyelvű osztályának legapróbb tagjai nagy örömmel várták az első napot és a polgármestert is. A Győr+-nak elmondták, hogy a füzeteken kívül, vonalzók, vízfesték, tempera, gyurma, ecsetek, korongok, rajzlapok is megtalálhatóak a sulikezdő csomagban. Van, akivel kisebb baleset is történt az első néhány órában, de nagyon várták, hogy végre megtanulhassanak: írni, olvasni és a számolni is. Van, aki az iskolatáska cipelését, mások az új barátságokat megköttetését emelték ki, ugyanis a kemény tanulás mellett jut majd némi idő a játékra és a kikapcsolódásra is.

Az iskola elsőseinek finom falatokkal és kötetlen programokkal készültek a tanítók az első napon. Az első néhány hét még inkább arról fog szólni, hogy megszokják az iskolás élet rendjét, utána azonban emelt óraszámban tanulnak majd idegen nyelvet és a legtöbb tantárgyuk szintén németül lesz megtartva.

Kapcsolódó témák: #Győr+ TV | #Győri önkormányzat | #Oktatás |