Adventi hangverseny a bazilikában

Németh Boglárka Fotó: Ács Tamás
2022.12.18. 19:31

Győr Megyei Jogú Város Német Önkormányzata és a Magyarországi Németek Győr és Környéke Érdekképviselete és Kulturális Egyesülete adventi hangversenyt szervezett a székesegyházban vasárnap délután.

Hirdetés

Az eseményen elsőként Böcskei Győző, plébános köszöntötte a megjelenteket. “Életünk különböző úton folyik, de úgy érzem, hogy egy cél felé halad, hogy hitünkben még jobban megismerjük Isten végtelen nagyságát, emberszerető jóságát.” 

Ezt követően Ferenczi Tamás, Győr Megyei Jogú Város Német Önkormányzatának elnöke kívánt minden jót az ünnepekre. “Hit, remény, öröm, szeretet töltse meg lelkünket és szívünket ezen a mai délutánon. Kívánok Önöknek Áldott, Békés Karácsonyt és Boldog Új Évet!”

A megjelent nézőközönséget Dr. Dézsi Csaba András, polgármester is köszöntötte. “Isten hozta Önöket, egy olyan közösséget, amely Győr város életében és a jelen valóságban is nagyon fontos szerepet tölt be. Győr városában több nemzetiség él együtt békességben, együtt építjük a várost már több száz éve. Ez a közösség, amelyhez 15 éve Önök is tartoznak új erőre kapott és egy olyan példás összetartást mutat, amely például szolgálhat másoknak is. Nagyon fontos az, hogy megőrizzük azt a színes kultúrát, ami erre a városra és az országrai s jellemző. Azt a kultúrát, amiből a különböző nemzetiségek tanulhatnak egymástól. Tanulhatnak tisztességet, fegyelmet, szolidaritást, önfeláldozást, segítőkészséget és sok minden mást is. Őrzik a nyelvet, ami a mai világban nem elhanyagolható, hiszen egy világnyelv. A magyar a mi kis titkos nyelvünk, ezt kevesen értik, a németet azonban világszerte sokan értik és ismerik. Győr polgármestereként köszöntöm Önöket, mindenkinek Boldog, Békés Karácsonyt és még Boldogabb Új Évet kívánok, valamint jó egészséget is!”

A különböző iskolák német és magyar nyelvű dallamokkal készültek. Felléptek a Brunszvik Teréz Német Nemzetiségi Óvoda legkisebbjei, a Kovács Margit Német Nemzetiségi Általános Iskola diákjai, akik egy betlehemes előadást tartottak. Az Audi Hungaria Iskolaközpont kórusa is igazi karácsonyi hangulatot varázsolt a bazilika falai közé, de vezetőjük Karsai Klára ének és zongora produkciója, valamint Ruisz Rebeka éneke is emelte az est fénypontját. 

Galéria: Ács Tamás

Hirdetés