Hirdetés

Adventi díszben pompázik Adyváros

Fotó: Marcali Gábor
Németh Boglárka
2021.11.30. 19:21

Radnóti Ákos, alpolgármester saját, képviselői keretéből áldozott arra, hogy idén ne csak a belváros tündököljön karácsonyi pompában. Az adyvárosi Ifjúság körút fenyői mellett, idén a platánfák is égősorral lettek feldíszítve, hogy fokozzák az ünnepi hangulatot.

Hirdetés

Két hete a közösségi oldalán tett utalást a városvezető arra, hogy idén a hozzá tartozó körzet nagy karácsonyi meglepetésre számíthat. Múlt héten pedig leleplezte a titkot. A Győr+ kamerái elsőként vehették fel, ahogy a szakemberek fényfűzéreket húznak a fák törzsére és ágaira. Pénteken pedig felgyulladtak a fények is. Így az adyvárosi “főutca” most úgy fest, mint egy nagyvárosi körút.

Fotó: Marcali Gábor

Nagy öröm volt számomra, amikor péntek este felkapcsolódtak a fények, az erről készült videót pedig több, mint húszezren látták. Emellett nagyon jól esett, amikor itt sétáltam és a lakók megszólítottak  és megköszönték ezt.” – mondta el a Győrplusznak Radnóti Ákos, aki hozzátette: az itt élők szerint sokszor a sok panellakás miatt gyakran szürkének tűnhet ez a városrész, ezzel a kivilágítással azonban feldobják a környéket, így amikor a lakók kinéznek az ablakon megtelhet a szívük az adventi hangulattal.” 

Fotó: Marcali Gábor

A korábbi évekhez megszokott módon a tóparti betlehem és a Kuopio parkban felállított mindenki karácsonyfája is az adyvárosi adventi része. A kivilágított Ifjúság körút pedig hagyománnyá válhat és az is elképzelhető, hogy a következő években újabb fényekkel bővül majd a városrész. 

Fotógaléria: Marcali Gábor

TV-s szerkesztő: Németh Boglárka

Kapcsolódó témák: #advent | #Adyváros | #Győr | #híradó |
Hirdetés