Hirdetés

„A vízről teljesen másként fest a város”

Fotó: Vig Norbert
Győr+
2022.05.14. 15:01

Bővelkedik a hétvége aktív közösségi programokban. Az egyik legkülönlegesebbnek ígérkezett a „Nyílt nap a folyón” nevet viselő rendezvény, melynek az Aranypart I. adott otthont.

Hirdetés

Hajzser Tamás, a rendezvény egyik főszervezője a Győr+ Médiának elmondta: a győri önkormányzat írt ki egy olyan pályázatot a helyi identitás erősítésére, ami közösségvezérelt.

„Győr a folyók városa, így egyértelmű volt a gondolat, hogy legyen a közösségi tér a víz. Szeretnénk összehozni a vízzel az embereket, hiszen a város infrastruktúrájában, történelmében, gazdaságában fontos szerepet játszott és játszik a mai napig is. Célunk, hogy az embereknek a folyóról mutassuk meg a várost, úgynevezett medertörténeti túrák keretében” –fogalmazott a szakember.

Hirdetés

A 11 órás „kapunyitást” követően özönlöttek a fiatalok, idősek, egész családok a helyszínre, ahol igazi programkavalkád várta és három óráig várja is őket, mint például a vízi felvonulás, a harminc percenkénti medertörténeti túra, vagy például a Mini Exatlon.

A parton pedig egymást váltották a különböző standok, melyek középpontjában a víz áll: speciális mentők, horgászszövetségek, vízszolgáltatók, sárkányhajósok és még lehetne hosszasan sorolni. A parton tűzoltó- és rendőrségi foglalkozás is zajlott, mely a bűnmegelőzés jegyében telik. Ha pedig egy ilyen volumenű rendezvény van a városban, nem hiányozhat a Győr+ Rádió csapata sem. Nagy Roland, Herkely Ákos és Fűzfa Máté igyekeztek átadni az esemény hangulatát a rádióhallgatóknak. 

Galéria: Vig Norbert

TV-s szerkesztő: Ficsór Dávid

Kapcsolódó témák: #aranypart | #Győr+ TV | #híradó | #Mosoni-Duna | #programok |
likeold
a fb oldalunkat