Hirdetés
Covid Híradó

A Városrendészet éjjel is járőrözik

Fotó: Ács Tamás
Győr+
2021.02.25. 18:55

A Győri Covid-19 Híradó a 30. adásához érkezett csütörtök este. Ahogy megszokhattuk, most is sok fontos témát érint a tájékoztató, érdemes végignézni!

Hirdetés

A városban már nincs külön Közterület Felügyelet, hanem jogutódja a Városrendészet működik. A Városrendészetnek nincs mérlegelési jogköre, ha szabálysértést észlel köteles eljárnia a szabálysértővel szemben. Éjjeli órákban is van rendszeres járőrözés.

Rendszeresen ellenőrzik a Lajta út környékét és kiemelten figyelnek a közterületen lévő alkoholfogyasztásra és a szemetelésre. A Vasútállomás és a Vidéki pályaudvar magánterület, melyen a Városrendészet nem intézkedhet.

Hirdetés

Az Országgyűlés 90 nappal meghosszabbította a veszélyhelyzetet. Elindult az online konzultáció a koronavírus-járvány miatti korlátozások utáni nyitás lehetséges menetrendjéről. Az online kérdőív a vakcinainfo.gov.hu oldalon érhető el.

A covid elleni védőoltásra kétféle módon lehet regisztrálni:
online: vakcinainfo.gov.hu oldalon
papír alapon: a 60 éven felülieknek érkezett postai regisztrációs ív, amit postán kell visszaküldeni! Ha a regisztrációs ív nem érkezett meg, akkor lehet kérni a levél újraküldését, a Magyar Államkincstár Nyugdíjfolyosító Igazgatóságát érdemes hívni: a 0680204884-es telefonszámon.

Az önkormányzatnak sem az oltásra való regisztrációval, sem az oltás szervezésével kapcsolatban nincs feladata.

A győri idősek otthonainak lakóit az oltási rend szerint fogják oltani.

Továbbra is addig kell az utcán maszkot hordani, ameddig látótávolságon belül van olyan személy, aki nem él velünk egy háztartásban. A város területén kívül, valamint Győrben a zöldterületeken és a parkokban, valamint sportolás közben nem kell maszkot viselni.

A házhoz menő szelektív hulladékgyűjtés kísérleti jelleggel indult el Nádorvárosban, egyelőre nincs még elég tapasztalat és a szükséges válogató rendszer sem épült ki, csak ezek birtokában lehet majd a további bővítésről dönteni.

A Győr-Pannonhalma kerékpárút állami fejlesztés, az építéssel kapcsolatos problémákkal a NIF Zrt.-hez kell fordulni.

A Szent Imre úti vasúti átjárót átlakítják majd, ott állami forrásból biztonságos átkelő létesül a kerékpárosok számára is.

Sárás szennyvíz problémájának megoldása napirenden van az önkormányzatnál, idén folytatódik a következő ütem.

A temetői szóróparcelláról szóló egyeztetések megkezdődtek, döntés és pénzügyi fedezet kell a megvalósításához.

A Győr Covid-19 Híradó legfrissebb adása megtekinthető IDE kattintva!
likeold
a fb oldalunkat