Hirdetés
Keglovich László

A születésnapos legendát köszöntötte a város

Fotó: O. Jakócs Péter
Papp Zsolt
2021.02.08. 15:24

81. születésnapja alkalmából a város nevében Szeles Szabolcs alpolgármester köszöntötte Keglovich Lászlót, a győri labdarúgás ikonikus alakját.

Hirdetés

„Rendkívül megtisztelő feladatnak tehettem eleget, születésnapja alkalmából az önkormányzat nevében köszöntöttem Keglovich Lászlót, az ETO legendáját, a Tanár urat, Laci bácsit, Győr díszpolgárát.” – fogalmazott az alpolgármester, aki hozzátette, Laci bácsi egy igazi példakép. Aki ismeri, tudja, hogy nem csak sportolónak, hanem embernek is nagy betűs. „Azt mondják, 81 éves, de ez csak valami tévedés lehet.”

Keglovich László 1958 és 1973 között játszott az ETO-ban, s ezt idő alatt összesen 312 NB I-es mérkőzésen szerepelt, és 28 gólt szerzett. 1963-ban magyar bajnoki címet nyert az ETO-val, 67-ben pedig a bronzéremig jutott a csapat.

Hirdetés

A magyar labdarúgás több jelentős sikerének is részese volt, hiszen a zöld-fehérek 1965-ben egészen a BEK (a mai BL elődje) elődöntőig meneteltek, ahol a többek között Eusébioval felálló Benfica jelentette a végállomást. Az ETO edzőjét akkoriban úgy hívták: Hidegkuti Nándor.

Keglovich László tagja volt az 1968-ban a mexikói olimpián aranyérmet nyert magyar válogatottnak is. A legendás labdarúgó 2015. óta Győr díszpolgára.

Kapcsolódó témák: #elismerés | #Győr | #labdarúgás |
likeold
a fb oldalunkat