A Lurkó Alapítvány önkéntesei szavakkal simogatnak és ölelnek

A szárnyas farkas segít a gyerekeknek

Fotó: Győr+ Archívum
Győr+
2020.04.06. 07:01

Az elmúlt hetekben az emberek figyelme a kórházak felé irányul. Zajovicsné Vizer Bernadett, a Lurkó Alapítvány ügyvezetője a kórháznak és az egészségügynek szánt adományokról beszélt a Győr+ Médiának.

A Lurkó Alapítvány most nem tudja a gyermekeket „simogatni” – kezdte az ügyvezető, úgy próbálnak segíteni, hogy a meseterápiájukat egy pendrive-ra másoljá, és juttatják el a kicsikhez. A szárnyas farkas segítségével mindent le tudnak győzni, ezzel a terápiával tud segíteni most az alapítvány, amelynek tagjai minden nap végigkérdezik a kórházban fekvő gyermekeket, hogyan érzik magukat. Most szavakkal pótolják a fizikai simítást és ölelést. A szülők a jelenlegi, biztonsági szabályokkal módosított látogatási rend szerint tartózkodhatnak a kórtermekben. Most az összes lurkós néni maszkot varr – mondta Zajovicsné Vizer Bernadett utalva az önkéntesek munkájára.

Sokan szeretnének segíteni a kórházi dolgozóknak, adományok átvételében és koordinálásban is segít többek között az alapítvány ügyvezetője. „Jó érzés átélni, hogy Győr ismét összefogott, rengeteg felajánlást kapunk cégektől és magánszemélyektől, amit nagyon köszönünk” – emelte ki Zajovicsné Vizer Bernadett. Van aki háladalt ír hozzájuk, van olyan szülinapos, aki ünneplés helyett gyűjtést szervez. Ételadományok, önkéntesek által varrt maszkok folyamatosan érkeznek hozzájuk a több általuk kért tárgyak, eszközök mellett.

Azok, akik segíteni szeretnének a továbbiakban a kórházi dolgozóknak, a Petz-kórház Magyar úti bejáratánál lévő sorompónál adhatják át adományaikat a Lurkó Alapítvány ügyvezetőjének, Zajovicsné Vizer Bernadettnek, aki az életmentő véradásra is felhívta a figyelmet.

„Továbbra is a legfontosabb, hogy elég vérkészlet álljon rendelkezésre, mindenki adjon vért, aki megteheti, ezzel segítve legjobban az egészségügyet és azzal, hogy otthon marad.”

TV-s szerkesztő: Kárpát Zsolt

Kapcsolódó témák: #Győr+ TV | #koronavírus | #Lurkó Alapítvány |