A Szakképzési Centrum iskolái felkészültek a tanévre

Fotó: Zombai-Kovács Ákos
Zombai-Kovács Ákos
2022.08.25. 11:27

A Győri Szakképzési Centrum fenntartásába tartozó iskolák teljes mértékben felkészültek a közelgő tanévkezdésre. Ezt mondta a centrum kancellárja a Győr+ Médiának. Gede Eszter kiemelte, az előző tanévben a járványos időszak ellenére kimagasló eredmények születtek az intézményekben. A kancellár hozzátette, a nyár, különböző felújításokkal és takarítással telt a hozzájuk tartozó iskolákban. Az intézmények jelenlétben kezdik az új tanévet is és Gede Eszter abban is biztos, hogy az esetleges gázellátási problémák ellenére biztosított lesz az iskolák működése.

Lassan éledeznek az iskolák a hosszú, mintegy 10 hetes nyári szünet vége felé. Az előző tanév még nagyrészt Coviddal terhelten telt a győri szakképzési centrum intézményeiben is, ennek ellenére kiváló eredmények születtek, szinte mindegyik iskolában. Erről a Győri Szakképzési Centrum kancellárja számolt be a Győr+ Médiának.

„Köszönet az oktató kollégáknak, akik nagyon sokat és nagyon jól dolgoztak az előző tanévben, óriási eredmény, hogy több mint 2000 diák végzett nálunk és kapott valamilyen bizonyítványt erről, egy részük a munka világában helyezkedett el, másik részük pedig egyetemen folytatja tanulmányait” – fogalmazott Gede Eszter.

A nyár mindenhol különböző kisebb-nagyobb felújítási munkákkal telt. A centrum iskolái saját maguk mérték fel és finanszírozták a fejlesztéseket, a cél mindenütt az volt, hogy szeptember elsejére pikk-pakk legyen az össze suli, hiszen indul az új tanév. „Az iskolák maguk döntötték el, mit újítanak fel, ők látják, mire van a leginkább szükségük és azt is ők tudják, mire futja a költségvetésükből, egyes iskolák pedig más intézményekben is segítettek a munkák elvégzésében” – tette hozzá a kancellár.

A centrum intézményeiben jelenléti oktatással indul a 2022-23-as tanév és ebben is fejeznék azt be. A kancellár bízik benne, hogy a Covid nem lesz már hátráltató tényező, az esetleges gázellátási problémákra pedig jó előre felkészültek.

„Ha szükség lenne rá, bármikor, egyik napról a másikra át tudnak állni intézményeink a digitális oktatásra, de bízom benne, hogy a járvány nem erősödik meg annyira, hogy erre sor kerüljön, az esetleges gázellátási válságra pedig tulajdonképpen felkészültünk, a legtöbb iskolában az elmúlt években modernizáltuk a fűtési rendszereket, sőt sok helyen, pályázati forrásból napelemeket szereltünk fel” – hangsúlyozta Gede Eszter. A legnagyobb vidéki szakképzési centrumban tehát teljesen normális tanévre készülnek és szeretnék azt legalább olyan eredményesen teljesíteni, mint a legutóbbi oktatási időszakot.

TV-s szerkesztő: Zombai-Kovács Ákos

Kapcsolódó témák: #híradó | #Oktatás | #szakképzés | #Tanévkezdés |