A remény gyertyái lobbantak fel

Kárpát Zsolt MekliZ Fotóstúdió
2022.12.04. 19:53

Az adventi koszorún most vasárnap a második gyertyát gyújthattuk meg. Győr belvárosában a Széchenyi téren délután az Audi Iskolaközpont diákjainak műsorával kezdődött az ünnepi gyertyagyújtás. Ezután dr. Fekete Dávid önkormányzati képviselő és Sárai-Szabó Kelemen bencés szerzetes beszéltek az advent időszakáról és remény fontosságáról.

A szakadó decemberi eső ellenére sokan gyűltek össze a Széchenyi téren, hogy megnézzék a tehetséges fiatalok színvonalas, szívet melengető műsorát. Csakúgy, mint az előző héten, ezúttal is az Audi Iskolaközpont diákjainak műsorát láthatta a közönség. Már hagyománnyá vált az is, hogy a gyertyagyújtás előtt a város és az egyház képviseletében egy–egy személy osztja meg ünnepi gondolatait.

Dr. Fekete Dávid

„Szinte minden nap szükségünk van reményre, hiszen mindig akadhat olyan történés, amikor valamilyen módon a jobb és a szebb jövőben kell reménykednünk. A remény gyertyájának meggyújtása idén sajnos még aktuálisabb, mint korábban bármikor. Hiszen a szomszédunkban háború dúl, ennek a gazdasági nehézségeit is érezzük. Azt gondolom, hogy a szenvedőkkel együtt kell éreznünk. Azt se felejtsük, hogy egy ölelés, vagy baráti beszélgetés sokkal értékesebb, mint a drága ajándék” – emelte ki beszédében dr. Fekete Dávid önkormányzati képviselő.  

Izajás próféta látomását osztotta meg Sárai-Szabó Kelemen bencés szerzetes. Ebben a paradicsomi kert sokszínűségét és annak békéjét jósolta meg a próféta.

Sárai-Szabó Kelemen

„Isten képes arra, hogy békét teremtsen a sok különböző között és nekünk is fontos megérteni az adventi időben, hogy lehetséges a béke és lehetséges békében egymás mellett élni Istennek a segítségével. Ha befogadjuk a közelgő Messiást, akkor béke lesz bennünk, és a sokféle érzelem, vágy, békében tud élni bennünk” – fogalmazta meg adventi gondolatait Kelemen atya.  

A beszédek után a hatalmas adventi koszorúnál dr. Fekete Dávid és Sárai-Szabó Kelemen jelképesen együtt gyújtották meg a remény gyertyáját.

Galéria: MekliZ Fotóstúdió

Kapcsolódó témák: #advent | #adventi vásár | #gyertya | #Győr+ TV | #híradó | #karácsony |